Vid bokning Sökning visar endast rutter för tillfället. Kontakta oss för att boka din kryssning!

Kryssning till Turkiet

Funderar du på en kryssning till Turkiet? Det gör du rätt i; Turkiet är en av de mest varierade och vackraste platserna att besöka under en medelhavskryssning. Landet har snabbt blivit populärt sedan det öppnade upp möjligheter för större kryssningsfartyg att lägga till i Istanbul. Turkiet bjuder på mäktiga arkeologiska platser, härligt varma badstränder, sköna resorter och myllrande storstäder med spännande kultur. Längs den Egeiska kusten finns långa sandstränder omgivna av olivlundar och välbevarade ruiner från både romarriket och de gamla grekerna. Under en kryssning till Turkiet får du dessutom besöka flera länder i medelhavet under samma resa, och njuta av färdigplanerade utflykter till regionens främsta sevärdheter. Välkommen ombord till din medelhavskryssning till Turkiet!

Medelhavskryssning till Turkiet

Turkiets kustlinje är ett populärt resmål under kryssningar i medelhavet. Det finns ett stort utbud av kryssningar som går mellan västra och östra medelhavet och besöker Spanien, Italien, Malta, Grekland, Turkiet och Kroatien. Dessa kryssningar är mycket populära och tar dig till medelhavets vackraste platser under samma kryssning! Kryssningarna avgår från någon av regionens stora hamnstäder som Civitavecchia och Barcelona, och det finns också ett mindre antal som utgår från Istanbul. På grund av sitt läge vid egeiska havet nära Grekland så besöks vanligtvis den grekiska övärlden tillsammans med Turkiets hamnstäder. Vanliga grekiska öar att besöka är Rhodos, Mykonos och Santorini och även huvudstaden Aten är ett vanligt stopp.

Att åka på kryssning i Turkiet

Det finns fantastiskt mycket att utforska under en kryssning till Turkiet. Oavsett var din kryssning för dig så finns det desto fler intressanta platser på utflyktsavstånd. Livliga Istanbul är full av historia och intryck med vackra palats, imponerande moskéer och färgsprakande basarer. Kusadasi på västkusten är porten till de antika ruinerna i Efesus och andra historiska landmärken. Hamnstaden Izmir har snabbt blivit ett semesterparadis med palmkantade promenadstråk och nära till det varma havet. Det moderna Izmir har byggts på platsen för den antika staden Smyrna och här finns mycket att utforska för den historieintresserade. Populära strandorter för sol, bad och resortkänsla är Bodrum, Cesme och Alanya. Den grönskande Bodrum-halvön kallas för Turkiska Rivieran för sina idylliska badvikar och lyxyachter. Semesterstaden Cesme bjuder på turkost hav och pittoreska, grönskande gator med mycket influenser av Grekland.

Insup atmosfären från den gamla världen som möter en modern metropol på en uteservering i Istanbul, eller känn doften av blommorna längs Cesmes snirklande kullerstensgator med sina pastellfärgade bord och stolar. Passa på att prova det lokala köket med äkta turkisk kebab och kofte, söta godiset Lokum, en kopp smakrikt turkiskt kaffe eller det traditionella brännvinet Raki. Det finns upplevelser för alla sinnen under en kryssning till Turkiet!

Rederier i Turkiet

Det finns ett väldigt stort utbud av kryssningar och rederier som åker via Turkiet under kryssningar i medelhavet och egeiska havet. De rederierna som har störst utbud av kryssningar till Turkiet är Royal Caribbean och Celebrity Cruises. Du kan också åka med flera lyxrederier som Seabourn, Oceania och Regent Cruises.

Turkiets kryssningshamnar

Turkiets vanligaste kryssningshamnar är Istanbul och Kusadasi. Ett par kryssningar kan också gå längs egeiska kusten mellan Cesme, Izmir, Bodrum och grekiska övärlden, samt i medelhavsregionen runt Marmaris och Antalya.

Kryssning till Kusadasi

Semesterstaden Kusadasi är ett mycket populärt stopp under en kryssning till Turkiet. Kusadasi ligger på västkusten mot Egeiska havet och har flera gånger utnämnts till Turkiets främsta kryssningshamn. Kusadasi är nämligen porten till Efesus. Efesus är en av de mest välbesökta antika lämningarna i medelhavet, och en av världens mest imponerande arkeologiska utgrävningar. Här finns välbevarade ruiner från den romersk-grekiska staden med bland annat tempel, antika gator, bibliotek och teater. En av de främsta attraktionerna är Artemis tempel som är ett av de 7 antika världsundren.

Kusadasis hamn kan ta 4 stora kryssningsfartyg och den kringliggande byn har trevliga butiker, restauranger och café nära terminalen. Du kan också passa på att prova traditionella bastubad och naturliga spa. Då Kusadasi ligger på Turkiets västkust så är det ett vanligt resmål under kryssningar som besöker både Turkiet och Greklands övärld.

Kryssning till Istanbul

Istanbul är en häftig metropol i östra medelhavet. Under de senaste åren har Turkiet satsat mycket för att Istanbul ska bli en stor kryssningshamn för medelhavet, och Istanbul lockar sannerligen besökare som vill njuta av den mytomspunna staden där öst möter väst. Istanbul har en stor kryssningshamn centralt i den europeiska delen av staden där flera fartyg kan lägga till samtidigt. Kryssningsterminalerna ligger ca 2,5 kilometer från distriktet Sultanahmet som har mycket sevärdheter och kända byggnader. Sultanahmet är det gamla Istanbuls centrum och här finns bland annat Haga Sofia, flera museer, Grand Bazaar och den blå moskén. Passa på att insupa dofterna från en kryddmarknad, besök ett kaffehus (”kahvehane”) eller traditionella turkiska teserveringar i stadens trädgårdar. Istanbul är den enda staden som spänner över två kontinenter, och under en kryssning får du utforska stadens mäktiga sevärdheter och unika intryck.

;