Vid bokning Sökning visar endast rutter för tillfället. Kontakta oss för att boka din kryssning!

Kryssning till Portugal

Portugal är en populär kryssningsdestination med sina vackra gamla hamnstäder och avslappnade semesteröar. Under en kryssning till Portugal får du uppleva både historiska stadskärnor, rolig shopping och autentiska matupplevelser kombinerat med sol, bad och härlig natur. En Portugalkryssning kan ta dig till kända storstäder på fastlandet eller till de exotiska öarna Madeira och Azorerna. Under kryssningen får du även besöka andra spännande platser runtom i medelhavet eller i Atlanten.

Kryssningar i Portugal

Portugals stora kryssningshamnar på fastlandet är städerna Lissabon och Porto. Båda städer är vanliga stopp under kryssningar som går från norra Europa ner längs Portugals kustlinje innan de fortsätter runt Spaniens södra spets in mot medelhavet. Det avgår bland annat kryssningar från Köpenhamn som går via Lissabon på vägen till Barcelona. Det är vanligt att besöka Spanien och Italien på medelhavskryssningar som går via Portugal. Om kryssningen börjar i norra Europa kan rutten även gå via Tyskland, England och Nederländerna och Frankrike.

Kryssning till Lissabon och Porto

Kulturstäderna Lissabon och Porto är riktigt trevliga hamnstäder att besöka under en kryssning i Portugal. Vackra huvudstaden Lissabon har ett härligt klimat och är full av historisk arkitektur, charmiga terrasser i bildsköna pastellfärger, god mat och rolig shopping. Passa på att besöka en av stadens mysiga tavernor ”Casas de Fado” och lyssna på lokal musik och njut av färska lokalfångade skaldjur med portugisiskt vin. En kort bit från Lissabon ligger den sagolikt romantiska staden Sintra som blivit kulturarv för sina färgglada gamla hus, exotiska trädgårdar och historiska fort.

Hamnstaden Porto ligger längre norrut och kryssningsfartygen lägger till i Leixoes ca 10 kilometer från Portos stadskärna. Porto är en riktigt trevlig stad som är känd för sina vinkällare och färgglada gator. Här finns många vackra hus med fasader som är byggda med de traditionella blåa mosaikplattorna som introducerades i Portugal av morerna under 1200-talet. Fönstershoppa längs livliga Rua de Santa Catarina, insup vyerna av staden från bron Dom Louis och leta souvenirer på marknaden Mercado do Bolhao.

Kryssning till Portugals öar

Portugals grönskande ö Madeira är en populär kryssningsdestination, liksom ögruppen Azorerna. Azorerna består av 9 vulkaniska öar som ligger väster om Portugals södra spets och räknas som en autonom portugisisk region.

Kryssning till Madeira

Ön Madeira är ett riktigt härligt resmål på en Portugalkryssning. Ön bjuder på äventyr med vandringsleder som ger dramatiska vyer av berg, blommande grönska och blått hav. Det klara vattnet längs kusten är perfekt för dykning bland skeppsvrak och exotiska fiskar. Huvudstaden Funchal ligger vackert omgiven av böljande kullar, och staden bjuder på charmig 1600-tals arkitektur, mycket shopping och trevliga restauranger. Det är vanligt att kryssningar som går via Madeira även stannar på Kanarieöarna, i Spanien, Frankrike och Italien. Det går även kryssningar mellan Brasilien och medelhavet som går via Madeira.

Kryssning till Azorerna

Exotiska Azorerna anses vara Europas svar på Hawaii och ögruppen blir en alltmer populär destination för en kryssning. Azorerna är ett vanligt stopp under flera kryssningar som åker över atlanten mellan Europa och USA, men också under kryssningar i västra medelhavet. Öarna bjuder på fantastiskt vacker och till stora delar orörd natur med sjöar, vulkanlandskap och dalar med tät grönska. Huvudstaden på ön Sao Miguel heter Ponta Delgada och är det vanligaste resmålet att besöka på en kryssning. Ponta Delgada är omtyckt för sina pittoreska vita hus med terrakottatak, kullerstensgator med mosaiker och charmiga serveringar vid vattnet. På öarna kan du bland annat åka på valsafari, surfa, vandra, spela golf och utforska grottor. Förutom Ponta Delgada finns det också en kryssningshamn i Praia da Vitoria på ön Terceira som bjuder på mycket historia. På öarna får du möjlighet att prova läckerheter som portugisiska tapas, grillad fisk och färska skaldjur.

Rederier i Portugal

Det finns ett väldigt stort utbud av både kryssningar och rederier som åker från eller via Portugal under kryssningar i norra Europa och medelhavet. De rederierna som har störst utbud av kryssningar till Portugals fastland är europeiska MSC Cruises och Costa Cruises, Cunard Line, Celebrity Cruises och Royal Caribbean. Du kan också åka med flera lyxrederier som Azamara, Seabourn och Oceania. Till Madeira och Azorerna åker bland annat Royal Caribbean, Norwegian Cruise Line och Princess Cruises.

Flodkryssningar i Portugal: Duorodalen

Portugal är även känd som en destination för en annan typ av kryssning, nämligen flodkryssningar längs Europas vackra floder. Floden Duoro ligger nära Porto och går genom en grönskande dal med vingårdar, charmiga byar och olivlundar. En flodkryssning på den natursköna floden är för alla som vill njuta av slående vyer, goda viner och läckra kulinariska upplevelser längs Portugals flodbanker.

;