Ny sökmoter är nu lanserad! Prova att söka i sökrutan.
Kryssning i Medelhavet bland öar och berg

Kryssning i Medelhavet

Medelhavet är ett av de mest populära resmålen för en kryssning. Här finns ett stort utbud av prisvärda rutter att välja mellan. Kombinationen av glittrande kust, historia, vackra gamla städer och spännande mat gör medelhavets hamnstäder och öar till klassiska destinationer.

Att åka på kryssning i Medelhavet

Flera rederier erbjuder längre kryssningar som täcker stora delar av medelhavet, men det vanligaste är att man riktar in sig på ett område i östra eller västra medelhavet. En medelhavskryssning kan idag innebära en relativt billig resa till härliga destinationer, mycket lyx, god mat och underhållning i världsklass. Det finns något för alla: romantiska parkryssningar, kryssning för familjer, festkryssningar, sköna kryssningar för pensionärer och i alla prislägen. Väl ombord väntar fartygets roliga och lyxiga aktiviteter som gör resan mellan destinationerna minst lika minnesvärd.

Paketresa med kryssning i Medelhavet

Nu kan du boka en av våra färdiga paketresor med kryssning! Kryssa från Frankrike och Italien till Rio de Janeiro i Brasilien. Fartyget stannar på bland annat Madeira och Teneriffa under resan. Flyg, hotell, kryssning och transfer ingår. Det anordnas utflykt med svensktalande guide. Paketresorna har begränsat antal platser. Läs mer om paketresa med kryssning i Medelhavet.

Erbjudande och Sista Minuten till Medelhavet

Det stora utbudet gör att det ofta finns fantastiska erbjudanden på kryssningar i Medelhavet. Det brukar även uppstå riktigt bra Sista minuten-kryssningar till Medelhavet. Inför nya säsongen behöver fartyget förflyttas, och då går det ofta att hitta bra erbjudanden på långkryssningar.

De vanligaste avresehamnarna i Medelhavet

Den hamn som har flest avgångar i Medelhavet är Civitavecchia, en stad ett par mil norr om Rom. Många kryssningar utgår från Italien och både Genua och Venedig är vanliga avreseorter. I Frankrike är Marseille en flitig avresehamn och i Spanien är det främst Barcelona som kryssningar avgår ifrån. Här nedan ser ni en övergripande karta över de största avresehamnarna i Medelhavet och även de städer som har flest hamnstopp.

Karta över Medelhavet

Kryssning i Östra Medelhavet

En kryssning i östra Medelhavet tar dig till de drömmigaste resmålen i Medelhavet. Regionen präglas av stor mångfald: upplev soldränkta stränder, utforska historiska platser, pittoreska byar och magisk övärld. På kryssningen erbjuds utflykter och aktiviteter när fartyget går iland, och här finns tid för både avkoppling och oförglömliga upplevelser. Rutter i Östra Medelhavet kan gå via exempelvis Grekland, Turkiet och Kroatien.

Kryssning i Västra Medelhavet

En kryssning i västra Medelhavet innebär en resa till flera av de härligaste kusterna och de vackraste städerna i Europa. Här väntar både äventyr, sol, bad och stadspuls. Utforska städerna berömda kulturskatter, vandra kring vulkaner och dyk i fantastiska undervattensvärldar. Västra Medelhavet har oändligt mycket att erbjuda! Några vanliga destinationer är Spanien och Italien, men också Kanarieöarna och Marocko.

Kryssning från norra Europa till Medelhavet

Visste du att du kan åka på kryssning från både Stockholm och Köpenhamn till Medelhavet? Vi erbjuder kryssningar från Sverige och Danmark till Europas västkust och vidare mot medelhavets hamnstäder. Du kan exempelvis åka på kryssning från Köpenhamn till Barcelona och besöka vackra platser i Frankrike, Spanien och Portugal på vägen. Du kan också kryssa från Köpenhamn till Italien. Från Stockholm kan du åka på kryssning till Barcelona via härliga destinationer i Frankrike, Spanien och Portugal. Det finns också kryssningar från Stockholm till franska Marseille och Savona i Italien. Utbudet kan skifta efter säsongen.

Rederier

De flesta stora rederier erbjuder medelhavskryssningar. De rederier som har störst utbud och är populärast bland svenskar är MSC Cruises, Costa Cruises och Royal Caribbean.

;