Kryssning i Medelhavet bland öar och berg

Medelhavet

Medelhavet har varit en klassiker inom kryssningsindustrin i många år med mängder av rutter och hamnar att välja mellan. Det är ett populärt resmål året runt och det finns massor att se och upptäcka. Flera rederier erbjuder långkörare till kryssningar som täcker stora delar av Medelhavet, men det vanligaste är att man riktar in sig på ett område. Den allmänt vedertagna indelningen är västra respektive östra Medelhavet.

Prisvärda erbjudanden

Det stora utbudet och de stora kryssningsfartygen gör att det ofta finns fantastiska erbjudanden på kryssningar i Medelhavet. Att åka på kryssning i Medelhavet kan innebära en relativt billig resa med härliga destinationer, mycket lyx, god mat och fantastiska föreställningar. Det finns något för alla: par, barnfamiljer, singlar och pensionärer.

Det finns även ett stort utbud av mindre fartyg och riktigt lyxiga kryssningar.

Östra Medelhavet

En kryssning i östra Medelhavet tar dig till de vackraste resmålen i Medelhavet. Här kan du se fram mot resor som utmärks av stor mångfald: upplev det skiftande soldränkta Medelhavet, utforska historiska platser, pittoreska byar och charmiga kustlinjer och njut av en paus på vackra öar. Tack vare ett spännande program och en trevlig resplan, får passagerarna på en kryssning i östra Medelhavet tillräckligt med tid både för att koppla av och för att uppleva allt de önskar. Den som alltid velat lära känna Medelhavet med sina vackra kuster och länder bör ta en titt på våra erbjudanden om kryssningar i östra Medelhavet.

Bästa tiden för att resa i östra Medelhavet

När värmen börjar komma på riktigt till de grekiska öarna börjar kryssningssäsongen i östra Medelhavet. Från slutet a april till slutet av september är utbudet av kryssningar stort, där sommaren utmärker sig som den klart populäraste perioden. Flera av kryssningsfartygen som körs i östra Medelhavet är fartyg som på vinterhalvåret håller till i Karibien.

Västra Medelhavet

En kryssning i västra Medelhavet innebär drömresan till de soligaste kusterna och de vackraste städerna i Europa. På en resa in i en värld av fantastisk livsglädje får du både otaliga naturliga skönhetsupplevelser och stora svepande landskap och städer som imponerar med sin livlighet och energiska puls. Ett obegränsat kulturellt utbud av skatter väntar dig i alltifrån kyrkor, kloster och museer. Dessutom kan du vandra kring vulkaner, berg eller dyka i fantastiska undervattensvärldar. Västra Medelhavet har väldigt mycket att erbjuda!

Bästa tiden för resa i västra Medelhavet

Sommaren är alltid en bra tid för kryssningar men för den som gillar att upptäcka städerna och naturen kan våren och tidigt höst erbjuda lite lägre och behagligare temperaturer, gjorda för längre promenader. Från mars börjar kryssningssäsongen i västra Medelhavet ta fart på riktigt.

Rederier i Medelhavet

De flesta av rederierna har rutter i Medelhavet. De rederier som har störst utbud och är populärast bland svenskar är MSC Cruises, Costa och Royal Caribbean.

;