Vid bokning Sökning visar endast rutter för tillfället. Kontakta oss för att boka din kryssning!

Lyxkryssningar

Lyxkryssningar har länge lockat resenärer som vill ha upplevelser långt utöver det vanliga. Vissa lyxrederier erbjuder exklusiva kryssningar till exotiska och avlägsna destinationer, medan andra lockar med sina vackra fartyg och utsmyckade hytter. En handfull rederier specialiserar sig på endast lyxkryssningar där precis allt är i första klass. På en lyxkryssning väntar utomordentlig och personlig service, fantastisk gourmetmat och All Inclusive-upplevelser. När du går ombord ditt lyxfartyg för första gången så möts du av leende personal som erbjuder ett glas bubbel och eskorter dig till din personliga lyxsvit. Bli inte förvånad om personalen redan kan ditt namn! Här kan du läsa mer om att åka på lyxkryssning.

Boka en lyxkryssning

Vi har ett stort utbud av alla typer av lyxkryssningar med både unika expeditionskryssningar och exklusiva havskryssningar. Här kan du smidigt söka efter kryssningar hos rederierna och boka till marknadens lägsta pris. Du kan också höra av dig till oss så hjälper vi dig att hitta en lyxkryssning för dina önskemål. Välkommen ombord!

Lyxkryssning och priser

Priser för lyxkryssningar varierar mellan olika rederier, men också beroende på säsong och destination. Medan en lyxkryssning generellt inte har en liten prislapp så är det alltid ett fantastiskt värde för pengarna. Med lyxrederier reser du nämligen nästan alltid All Inclusive, där kostnader som annars kan springa iväg (dricks, alkohol, utflykter) ofta är inkluderat i kryssningen så att du endast betalar en fast summa. Ibland kan det därav vara värt att jämföra priset för en lyxkryssning med en vanlig kryssning där många saker tillkommer utöver bokningspriset. Ibland är skillnaden inte så stor som man kan tro! Läs mer om All Inclusive lyxkryssningar nedan.

Om du planerar en speciell och viktig händelse som du och ditt resesällskap vill minnas för alltid, så är en lyxkryssning ett säkert val där du får vad du betalar för. Lyxrederier gör dessutom allt de kan för att överträffa gästers förväntningar med råge.

Rederier för lyxkryssningar

Det finns ett par ledande lyxrederier som är mycket populära för sin kvalitet och värde på lyxkryssningar. Om du vill kryssa All Inclusive så kan du titta på Seabourn, Regent och Silversea som alla specialiserar sig på exklusiva All Inclusive lyxkryssningar. Om du är ute efter en mycket traditionell och klassisk lyxkryssning på ikoniska fartyg så kan du välja Cunard Line. Ett annat populärt lyxrederi är Azamara som erbjuder exklusiva och intima kryssningar ombord på sina flytande Boutique-hotell. Om du är särskild intresserad av mat och dryck och önskar fokus på kulinariska upplevelser och kultur, så är Oceania och Celebrity Cruises aktuellt för dig.

Om du vill få lyx, förstklassig mat och service utan att betala för mycket så är både Holland America Line och Celebrity Cruises perfekta alternativ.

Att åka på lyxkryssning

Lyxkryssningar har flera gemensamma drag som gör upplevelsen till något alldeles särskilt gentemot vanliga kryssningar. Ofta behöver kryssningen inte ens börja för att du ska märka skillnaden; medan vanliga kryssningar kan ha transferbussar mellan flygplatsen och terminalen så kan lyxrederier komma och hämta dig i blänkande lyxbilar. Lyxrederier har ofta även tillvalspaket före och efter kryssningen så att du kan få ut det bästa av destinationerna. Flera lyxrederier erbjuder en inkluderad hotellnatt på lyxhotell innan kryssningens avgång.

Boende

Det flesta lyxkryssare erbjuder endast ett urval av sviter och balkonghytter, och inga insideshytter. Det kan ingå massor med förmåner i de eleganta hytterna med lyxiga toalettartiklar av kända märken, mjuka bomullsrockar, bubbelbad och de lyxigaste sängkläderna. Fartygen har spektakulära sällskapsutrymmen både inomhus och utomhus och det finns ofta ett lyxigt spa, pool och jacuzzis. Gemensamt för lyxfartygen är att de är fantastiskt vackra och utsökt inredda. Vissa båtar är toppmoderna och högteknologiska medan andra har lång historia med charmig atmosfär från kryssningarnas glamorösa glansdagar (tänk vackra eldstäder och praktfulla takkronor). Rederier som erbjuder lyxkryssningar riktar sig främst till vuxna och det kan finnas sparsamt med (eller inga) faciliteter och aktiviteter för barn ombord.

Besättning

Lyxrederier tar enorm stolthet i sin besättning. Det är inte ovanligt att personalen är utbildade butlers som har gått igenom omfattande serviceprogram, och du kommer bli otroligt väl omhändertagen från sekunden du kliver ombord. Då lyxkryssare tar desto mindre passagerare så finns det ofta nästan lika många i besättningen som gäster, vilket ger en svårslagen personlig service. Personalen är tränad att hela tiden proaktivt överträffa gästernas förväntningar i alltifrån service till mat och dekor, och bemöter alla önskemål med ett varmt och genuint leende.

All Inclusive

De flesta lyxrederier är All Inclusive, det vill säga att alkohol, premiumdrycker och dricks ingår i priset både på restauranger, i barer och i din minibar. Andra saker som kan ingå är alla utflykter iland, middagar i specialrestauranger och alla aktiviteter på fartyget. Lyxrederier har vanligtvis samarbeten med Michelinprisade stjärnkockar som skapar extravaganta menyer och oförglömliga middagar med utsökta viner. Om lyxkryssningen inte är All Inclusive så ingår det fortfarande tillräckligt för att skilja kryssningen markant mot en vanlig kryssning, och du kan ofta boka olika nivåer där det ingår mer förmåner och service ju högre nivå du bokar.

Utflykter

Det är heller inte ovanligt att lyxrederier inkluderar utflykter i priset. Utflykterna är av högsta kvalitet med handplockade aktiviteter som ska ge den bästa upplevelsen av platsen och kulturen. En växande trend är att lyxkryssare stannar på destinationen över natten så att gästerna kan uppleva resmålet även på kvällen.

Lyxfartygen

Lyxrederier har ofta mindre fartyg än vanliga rederier, och tar betydligt färre gäster. Detta ger en mer intim, exklusiv och personlig atmosfär och många lyxkryssare påminner mer om lyxyachter än kryssningsfartyg. Båtarnas storlek gör att de kan åka till mer exotiska, avlägsna destinationer som större fartyg har svårt att nå. Mindre lyxbåtar kan exempelvis navigera genom Alaskas fjordlandskap, glida in i exklusiva Portofino eller ankra direkt i stadscentrum så att du bara behöver hämta shoppingväskan och gå av till sevärdheterna. Detta gör också att lyxkryssare stanna i mer exklusiva, lugna hamnar i både medelhavet och Karibien.

Olika typer av lyxkryssningar

Det finns olika typer av lyxkryssningar som främst är indelade i traditionella havskryssningar och expeditionskryssningar. På havskryssningar kan du njuta av god mat och exklusiva drycker, avslappnat lyxig atmosfär, vackra sällskapsytor och trevliga resmål på ditt flytande lyxhotell. Expeditionskryssningar tar dig till de mest exotiska och avlägsna resmålen och är ofta de minsta lyxfartygen som tar en liten grupp passagerare. Här får du kombinera expeditioner på unika, orörda platser med att bo på en exklusiv lyxbåt. Till skillnad från andra kryssningar så är destinationerna ofta i större fokus än fartyget på expeditionskryssningar. Ett exempel är Celebrity Cruises expeditionskryssningar till Galapagosöarna, där du bor på små yacht-liknande båtar medan du utforskar den grönskande övärlden.

;