Just nu har vi mycket bra priser med Norwegian Cruise Line, Carnival och Princess!

Kryssningar i östra Karibien

Denna lilla landsända med små prickar till öar utspridda över ett stort turkost hav är idag en av världens bästa kryssningsregioner. Detta beror delvis på närheten till Florida, dit många enkelt kan utgå ifrån, men framför allt på områdets paradisliknande omgivningar och varma klimat. Här finner man även ett överflöd av välkomponerade utflykter och aktiviteter, vilket gör kryssningar i östra Karibien okomplicerade och behagliga. Av just denna anledning är det ett populärt alternativ för förstagångskryssarna. Men för den mer äventyrliga resenären går att det att komma ifrån de tillrättalagda, folktäta turiststråken och istället upptäcka lugna stränder, genuina miljöer och spännande naturupplevelser.

Område

De områden och öar som brukar räknas till östra Karibien är Puerto Rico, American Virgin Islands, British Virgin Islands och St Maarten. Men nästan alla kryssningar till östra Karibien ankommer också Bahamas och Turks & Caicos-öarna, även om de officiellt inte tillhör regionen. Flera av de större kryssningsrederierna äger även privata stränder och öar som de gör stopp vid.

Rutter

De flesta kryssningar till östra Karibien börjar och slutar i Miami eller Fort Lauderdale, båda bekvämt belägna i Florida om man flyger från Sverige. Men det finns även mer annorlunda av- och påstigningshamnar såsom New York, Baltimore och Charleston på USA:s östkust. Räkna då med att spendera några dagar till havs innan de sydligare breddgraderna nås. Det går även att hitta kryssningar som påbörjas och avslutas i några av östra Karibiens hamnar, om man redan är på plats på någon av öarna. Under omlokaliseringsmånaderna april, maj, september och oktober kan man också kryssa ända från Europa till östra Karibien.

Östra Karibien passar lika bra för en minikryssning på tre till fyra nätter som för en lång kryssning på flera veckor. Man kan välja kryssningar som enbart inriktar sig på denna region, alternativt kan man välja en kryssning som gör ett eller två stopp i området som en del av en längre rutt. Även kostnadsspannet för kryssningar i denna region är otroligt brett och det går att hitta kryssningar i alla prislägen.

Säsong

Klimatet i östra Karibien håller sig snarlikt året om med enda undantag att temperaturen stiger ytterligare några grader under sommarmånaderna. Högsäsongen i östra Karibien sträcker sig mellan december och april, då frusna resenärer från Kanada, USA och Europa lockas till regionen för lite välbehövlig tid i solen. Men kryssningar under sommarmånaderna ökar och är en alltmer populär period för barnfamiljer att njuta utav öarna. Något man dock måste ta i beaktning när man bokar en kryssning i östra Karibien är den förrädiska orkansäsongen som kan drabba området mellan juni och november med en intensifierad sannolikhetsperiod under augusti, september och oktober. Detta kan ställa in hela kryssningar och grusa drömsemestern.

Rederier

I det närmaste alla små, medelstora och stora kryssningsrederier erbjuder kryssningar i östra Karibien året om. Såväl amerikanska som europeiska rederier kämpar om resenärerna och erbjuder den sedvanliga 7-nätters kryssningen. Royal Caribbean Cruises, Disney, Norweigan och Carnival Cruises är några av de rederier som kör kortare kryssningar i regionen året runt. Om man utgår från nordligare breddgrader, såsom New York, kan Celebrity Cruises, Norweigan och Royal Caribbean Cruises ta resenärer hela vägen längs den amerikanska östkusten ner till östra Karibien.

Njut av din lyxiga kryssning i östra Karibien

Att åka på kryssning i östra Karibien är en sagolik händelse som definitivt kommer att ge dig mersmak. Ombord på vår lyxkryssare kommer resan att bli ännu mer minnesvärd och vår serviceinriktade personal gör allt för att dina speciella önskemål ska tillgodoses. Ombord finner du ett varierat utbud av shopping, restauranger och underhållning och tiden mellan destinationerna kommer passera utan att det känns som att du är på resande fot. Ta in sagolika vyer och titta ut över kuster som ser ut att vara tagna direkt från ett vykort. Din kryssning i östra Karibien är bara ett par knapptryck bort. Välkommen ombord.
;