Ny sökmoter är nu lanserad! Prova att söka i sökrutan.
Kryssningsfartyget Pride of America lämnar Kauai på Hawaii

Kryssning till Hawaii

Drömmer du om att resa till Hawaii? Du är inte ensam – Hawaii är verkligen ett paradis! Med milslånga stränder med klart vatten som är perfekt för snorkling, vajande palmer, solnedgången över havet och avslappnad atmosfär känns Hawaii som en annan värld. Det bästa sättet att upptäcka Hawaii på är genom en kryssning.

Kryssning från USA till Hawaii

Det går många kryssningar från USA till Hawaii. Kryssningarna avgår och slutar i hamnar i Los Angeles, San Francisco, San Diego och Seattle. Rundturerna är vanligtvis ca 14 dagar långa. När fartyget avgår från USA:s kust så spenderas först några dagar till havs ombord på lyxfartyget innan ni når Hawaiis vackra öar. Kryssningarna fortsätter vanligtvis med en tur till Mexiko innan den avslutar på det amerikanska fastlandet.

Paketresa till Hawaii och Söderhavet

Nu kan du boka en av våra färdiga paketresor med kryssning i Hawaii och Söderhavet! I paketresan ingår resa till USA och 14-nätters kryssning från Honululu. Under kryssningen besöker du Hawaii och tropiska öar i Söderhavet med bland annat Bora Boa och Tahiti. Det anordnas utflykter med svensktalande guide. Paketresorna har begränsat antal platser. Läs om paketresa i Hawaii och Söderhavet.

Kryssning från Hawaii: Upplev Hawaii på 7 dagar

Du kan också åka på kryssning från Hawaii. Alla kryssningar utgår ifrån Honolulu och går runt till de olika öarna. Det vanligaste är 7-dagars kryssningar i Hawaii. Men det finns också längre kryssningar som varar i ca 2 veckor som går från Hawaii och korsar Stilla Havet till Bora Bora och Tahiti. Du kan också åka på en 10-dagars kryssning från Hawaii till Vancouver, Kanada.

Långkryssningar via Hawaii

För den äventyrlige som vill uppleva så mycket som möjligt under samma resa så finns det ett stort utbud av långkryssningar via Hawaii som varar i ca 3 veckor till en månad. Du kan exempelvis kryssa från Sydney via Nya Zeeland, Tahiti och Hawaii till LA eller Vancouver. Långkryssningar till Vancouver kan även stanna vid Alaskas kust – du får se två olika världar under samma resa! Flera kryssningar avgår från Australien och går via Hawaii till LA. Det finns även härliga långkryssningar som börjar eller slutar i Tahitis övärld och utgår från Fort Lauderdale, Florida.

Rederier i Hawaii

Flera av de största och mest populära rederierna går via Hawaii. Rederier som utgår från ön är Royal Caribbean, Carnival, Celebrity Cruises, Disney och Norwegian Cruise Line. Norwegian Cruise Line erbjuder det enda fartyget, Pride of America, som utgår från Honululu. Från USA kan du åka med Carnival och Princess Cruises till Hawaii. Både Oceania Cruises, Royal Caribbean och Princess Cruises erbjuder långkryssningar via Hawaiis öar. Det finns ett stort utbud med olika varaktigheter som passar allas önskemål. Sök i sökfältet för att se alla kryssningar till Hawaii.

Hawaiis öar

De största öarna på Hawaii är Oahu, Kauai, Maui och Big Island. Öarna har olika karaktär och sevärdheter men minst lika vackra och tropiska paradismiljöer. På en kryssning får du se flera av de stora öarna och har god tid på dig att upptäcka varje ö när fartyget är i hamn.

Oahu

Oahu är hjärtat av Hawaii. Här ligger huvudstaden Honolulu med den berömda stranden Waikiki Beach. Waikiki är perfekt för att njuta av solen, titta på alla surfare och ta ett svalkande dopp i det turkosa vattnet. Honolulu är en trevlig stad och längs med den fina strandpromenaden finns butiker och restauranger. På Oahu kan du även besöka stridsfartyg och monument från Pearl Harbour.

Kauai

Kauai kallas ibland trädgårdsön för sina grönskande omgivningar, vattenfall och dramatiska klippor. På Kauai finns den magnifika Na Pali Coast, en undangömd kustremsa som trots sin skönhet brukar vara relativt tom på turister. Det är otroligt vackert att köra längs kusten, vandra bland Kauais tropiska växter och snorkla i det klara vattnet.

Maui

Den näst största ön Maui är känd för sin variation med underbara stränder, vattenfall och tropiska regnskogar. Utanför Maui kan du se valarna emigrera under vintern. Vandra uppför Haleakala-kratern och se Mauis berömda gyllene soluppgång eller solnedgång, som har kallats den vackraste i världen. Njut av Mauis lokala kök med råvaror direkt på öns gårdar.

Big Island: Hilo

Big island heter officiellt Island of Hawai'i och kryssningar brukar gå till den charmiga huvudstaden Hilo. Big Island som är den största ön har ett landskap som starkt skiljer sig från övriga öar med sitt mäktiga lavalandskap. Stränderna är dessutom perfekta för att dyka och snorkla i det turkosa vattnet.

Kailua Kona

Kailua Kona är en stad och turistcentrum på den största ön Big Island. Staden ligger på den vackra Konakusten nära snorkelparadiset i Kealakekua Bay. Kona är bland annat känt för sitt goda kaffe som produceras här, och för det klara vattnet som omgiver kusten. Här kan du simma tillsammans med delfiner och havssköldpaddor. Kona har också stor historisk betydelse för Hawaii; här ligger Kaloko-Honokahau National Historical Park som är Hawaiis viktigaste arkeologiska utgrävning med bevarade tempel och antika skrifter.

När är det bäst att åka till Hawaii?

Hawaii är ett idealiskt resmål hela året för alla som vill njuta av strandliv i solen, tropiska regnskogar och härligt klimat. Vädret håller sig varmt året om men det räknas som regnperiod mellan november och mars. Det betyder inte att det regnar under hela denna tiden, utan det är bara större chans för regn. Högsäsong på Hawaii är under juli– augusti samt december–mars vilket kan vara bra att tänka på. Priserna kan stiga på vintern när turister kommer till Hawaii för att värma upp sig. I april–juni eller september–november är det lite färre besökare på öarna.

;