Nu går det att göra bokningsförfrågningar från steg 2 på Carnival och Princess för bra erbjudande. Inom kort öppnar vi upp för Royal Carribean och Celebrity.
Kryssningsfartyget Pride of America lämnar Kauai på Hawaii

Kryssningar på Hawaii

Många har som dröm att resa till Hawaii och det är verkligen paradiset! Med milslånga stränder, palmer vart du än tittar och ett lugnt vilsamt tempo som är långt ifrån det man är vad vid, är det inte så konstigt. Du får se soluppgångar och solnedgångar du bara drömmer om.

De största öarna på Hawaii är Oahu, Kauai, Maui och Big Island. På Oahu ligger huvudstaden Honolulu med den underbara stranden Waikiki Beach. Här kan du sitta och se på alla surfare eller ta ett dopp i det turkosa vattnet. Honolulu är en fin stad och längs med strandpromenaden finns affärer och restauranger med en härlig inramning.

Kauai kallas ibland trädgårdsön eftersom den är så grön och här är även mindre turister jämfört med på Oahu. Här finns också det magnifika Na Pali Coast, en kustremsa som sträcker sig längs öns södra del med höga toppar rakt upp ur havet. Big Island, som är den största ön har ett landskap som starkt skiljer sig från övriga öar, med sitt typiska lavalandskap. En mäktigt syn! Den näst största ön Maui är känd för sina underbara stränder, vattenfall och tropiska regnskogar.

Upplev Hawaii på sju dagar

Det bästa sättet att upptäcka Hawaii på är genom en kryssning. Då får du se flera av de stora öarna och har god tid på dig att upptäcka dom när fartyget är i hamn. Alla kryssningar utgår ifrån Honolulu. Det enda rederiet idag som gör kryssningar där du får se alla de stora fyra öarna är Norwegian Cruise Line. Här har du möjligheten att välja mellan att vara 7 dagar på ett hotell i Honolulu och verkligen njuta av staden och hela ön på egen hand innan kryssningen på 7 dagar startar. Kanske se en ananasodling eller besöka den historiska platsen Pearl Harbour. Kryssningen tar dig sedan söderut ner mot den tropiska ön Maui för att sedan åka ner till vulkanön Big Island där ni gör två stopp. Därefter blir det en längre kryssning nordväst upp mot den gröna ön Kauai där du möts av vackra Na Pali Coast för att sedan komma tillbaka till Honolulu. Alternativet är att du enbart gör 7 dagars kryssningen från Honolulu till de olika öarna. Båten heter Pride of America. Norwegian Cruise Line tillämpar Freestyle Cruising dvs. det finns inga fasta mattider på båten. Bolaget är också unikt med att ha sju dagars kryssning där du får se alla 4 öarna.

Starta på Hawaii och bege er österut

Flera bolag har även rutter som utgår ifrån Honolulu och där du får se två öar med flera stopp för att sedan resa 4-5 dagar till havs mot Vancouver, Kanada som är ert slutmål. Dessa kryssningar är oftast på 7-11 dagar. En längre kryssning på upp till 18 dagar finns också med start i Honolulu där du får se tre öar (Oahu, Kauai och Big Island) för att därefter bege er österut till Vancouver. De längre kryssningarna är det rederiet Holland America Line som kör och de kortare alternativen finns både hos Norwegian Cruise Line, Royal Caribbean och Carnival Cruise Line.

Starta på Hawaii och bege er söderut

Ett annat alternativ är att uppleva tre av Hawaiis öar för att sedan bege er söderut, korsa datumlinjen och därefter njuta av de många fina öarna som ligger nordöst och öster om Australien. Här får ni uppleva paradiset igen på Samoaöarna, med turkost vatten och ännu lugnare tempo än på Hawaii. Ni åker därefter vidare till Fiji, för att kanske uppleva det rika marina livet som finns här eller bara njuta av lugnet på stranden. Sista stoppet innan slutdestinationen Sydney är Nya Kaledonien, med underbara stillahavsöar med kristallklart vatten men också ståtliga berg. Denna kryssning finns på mellan 16-18 nätter och körs av Holland America Line.

Rundtur USA till Hawaii och tillbaka igen

Princess Cruise Line erbjuder också en del rutter som startar i San Francisco där ni sedan befinner er fyra dagar till havs för att därefter ankomma till Hawaii och Big Island. Ni får därefter gå iland på både Maui, Oahu och Kauai för att sedan bege er österut igenom, den här gången till Mexiko. Sedan blir det en dag till havs innan ni anländer tillbaka till San Francisco. Denna kryssning finns också med start-och slutdestination Los Angeles. Utgår ni från Vancouver besöker ni samma öar, men åker tillbaka direkt till Hawaii utan att besöka Mexiko.Rundturerna brukar ligga på ca 15 dagar.

Jorden runt på 119 dagar

Har du tankar på att göra en jorden runt-resa på en kryssning finns det möjlighet att se även Hawaii här. En underbar resa som verkligen tar dig Jorden Runt är den 119 dagars kryssning som startar och slutar i Rom med MSC Cruises. Resan startar i Rom, därefter beger ni er över Atlanten, Karibien, genom Panamakanalen och besöker Mexiko. Sedan tar ni er norrut längs med USA:s västkust för att sedan åka österut Hawaii. Här får ni se både Oahu med fina Honolulu och Big Island. Efter det går turen söderut ner mot ön Bora Bora utanför Australien. Ni fortsätter söderut mot Nya Zeeland, sedan ankommer ni till Sydney och Melbourne för att därefter bege er norrut mot Singapore och Thailand. Ni har stop i både Indien och Sri Lanka därefter reser ni till Dubai för att sedan ta er tillbaka till Medelhavet. Du kan läsa mer om jorden runt-kryssningen här.

När ska man besöka Hawaii?

Generellt har Hawaii sol och värme året runt med lite regn då och då som alltid dimper ner. De dyraste perioderna att åka till Hawaii är under jul- och nyårshelgerna men samtidigt måste man såklart ibland lägga resan under sin ledighet. Det ska sägas att det ev. blåser lite mer under vintern på Hawaii för att vara lite lugnare under våren och sommaren men det är marginellt. Är du inte surfare tänker du inte så mycket på det. Högsäsong på Hawaii är under juli– augusti samt december–mars vilket kan vara bra att tänka på. I april–juni eller september–november är det lite färre besökare på öarna.

;