Kryssningar i Nya Zeeland

Nya Zeeland lockar resenärer från hela världen med sin unika och storslagna natur. Den vidsträckta vildmarken är förvånansvärt lättillgänglig i det relativt lilla landet, och det är aldrig långt till unika sevärdheter. Du kan ena dagen se en vidsträckt glaciär i strålande sol, för att nästa dag åka genom underbara fjordar eller uppleva den rika maorikulturen. Mixa det med härliga städer som Queenstown på Sydön och mysiga staden Wellington på Nordön. I norr finns guldklimpen Bay of Islands, en underbar skärgård med fantastiska miljöer. På en kryssning till Nya Zeeland får du uppleva flera av världens häftigaste platser!

Kryssning i Nya Zeeland och Australien

En Nya Zeeland-kryssning är ett unikt sätt att se landet. Kanske vill du komplettera din befintliga Nya Zeeland-resa med att kunna njuta av att få resa runt utan att behöva planera själv. Det finns många olika rutter att välja mellan och det är upp till dig vad du vill uppleva! Många av kryssningarna i Nya Zeeland inkluderar också stopp i Australien och Tasmanien, så att du får se olika världar under samma resa.

Kryssning från Auckland

Auckland är en stor avresehamn för kryssningar i Nya Zeeland. De kryssningar som utgår ifrån Auckland går via Nya Zeeland och östra Australien. De är ofta mellan 10-16 nätter. Du får se skärgården Bay of Islands och andra vackra delar på Nordön, och rutten stannar även i huvudstaden Wellington. Ni beger er sedan mot sydön med Christchurch och Dunedin som höjdpunkter. Sedan rundar ni Sydön för att såklart beskåda den vackra fjorden Milford Sound innan ni beger er ut till havs igen för att resa vidare mot Melbourne och Sydney. De flesta av dessa kryssningar avslutas i Sydney men det finns även möjlighet att göra en rundtur, dvs. ni åker tillbaka till Auckland.

Kryssning från Sydney

Det går också kryssningar från Sydney som går österut mot Sydön på Nya Zeeland och sedan norrut mot huvudstaden Wellington. Dessa turer varierar i tid men är vanligtvis mellan 09-15 nätter. Rederier som har kryssningar runt Australien och Nya Zeeland är bland annat Princess Cruises och Royal Caribbean, Celebrity Cruises, Norwegian och Seaborn.

Kombinera med Bali

Kanske vill ni även se Bali som ligger norr om Australien under er resa? I så fall finns möjlighet att både uppleva Nya Zeeland och Sydney för att sedan åka längs med Australiens östkust och avsluta resan på den vackra ön Bali. Dessa kryssningar är på runt 20 nätter. Det fnns även kryssningar som går via Tahiti, Fiji, Hawaii och Bora Bora. Det finns riktigt unika kryssningar som går via Nya Zeeland!