Kryssningar Kanada

Att åka till Kanada på kryssning är inte det vanligaste bland svenskar och många underskattar denna underbara destination! Kanada har fantastiskt vackra kuster med trevliga städer och underbar natur. Kryssningar till och från Kanada är populära och går från maj till september. Det finns kryssningar både på öst- och västkusten. Vädret under denna period är oftast mycket stabil med sommartemperaturer, speciellt i juli och augusti.

Östra Kanada

Östra Kanada har ett enormt utbud av kryssningar där många är kombinerade med New England-kusten i USA. Det finns flera olika avresehamnar att välja mellan där de vanligaste i Kanada är Montreal och Quebeq. På USA:s östkust är Baltimore, New York och Boston stora hamnstäder.

Västra Kanada

Det finns flera olika kryssningar som tar dig till västra Kanada från städer längs med USA:s västkust, där flertalet avgår från Seattle. De två vanligaste och populäraste stoppen är Victoria på Vancouver Island och Vancouver. Utöver dessa finns det Nanaimo och Prince Rupert där en del av rutterna är kombinerade med Alaska.

Kryssningar till Alaska

Hela sommaren avgår det kryssningar med flera olika rederier från Vancouver längs kusten upp till Alaska. Vancouver är en mycket trevlig och vacker stad, omringad av fantastisk natur. För dig som vill kombinera ett trevligt sommarresmål med en kryssning till Alaska är Vancouver den perfekta avresehamnen. Från Vancouver har Norwegian, Holland America, Royal Caribbean, Celebrity och Disney turer till Alaska under hela sommaren.

Långkryssningar

Det finns flera riktigt häftiga längre kombinationer av kryssningar som går via Kanada. Under 15-16 dagar kan du till exempel kryssa från Island via Grönland till Kanada, eller en längre kryssning längs New England i kombination med Island och Kanada. Det finns även månads-långa världsresor som kombinerar Kanada, New England, Storbritannien, Australien, Grönland, Danmark, Irland, Frankrike och mycket mer under samma resa. Kryssning är verkligen ett unikt sätt att se världen!

Rederier

Royal Caribbean, Princess Cruises, Celebrity Cruises och Carnival är några av de populära rederierna som erbjuder ett stort utbud av kryssningar till och från Kanada.