Grönland

Utforska världens största ö Grönland och åk på äventyr bland glittrande isberg, fjordar och vackra historiska städer. Dessa expeditionskryssningar låter dig uppleva den vilda naturen i de arktiska haven!

Kryssningar till Grönland

Utforska världens största ö Grönland och åk på äventyr bland glittrande isberg, fjordar och vackra historiska städer. Dessa expeditionskryssningar låter dig uppleva den vilda naturen i de arktiska haven!

Att åka på kryssning till Grönland

En kryssning till Grönland är en sagolik upplevelse långt utöver det vanliga. Gå iland i Grönlands charmiga hamnstäder med färgglada gamla trähus och upplev den rika kulturen. Mellan hamnarna kryssar ni stilla längs det isblå vattnet och du har gott om tid att ta in de majestätiska vyer som omger fartyget. Har du tur kan du se norrskenet från däcket! Kryssningen besöker vanligtvis fyra Grönländska städer: Nuuk, Qaqortoq, Paamiut och Ilulissat. Mellan stoppen får du också tid att njuta av fartygets lyxiga faciliteter och goda mat som ofta är inspirerade av den omgivande naturen.

Grönlands städer

Huvudstaden Nuuk bjuder på mycket kultur och fantastiska vyer över kust-och fjordlandskapet. Strosa i den vackra gamla hamnen bland charmiga trähus och utsikt över vattnet. Prova den traditionella maten och beundra den moderna kulturkonsten från trakten. Qaqortoq är en färgglad stad med historiska byggnader, och här finns både kulturella sevärdheter och museum och äventyrsaktiviteter. Paddla kajak längs fjorden, bada i varma källor eller vandra vid det närliggande berget. Fiskebyn Paamiut har en rik inuitkultur och här kan du besöka intressanta arkeologiska lämningar som vittnar om platsens långa historia. Åk ut med färja och få en chans att se valar och späckhuggare i vattnet. Staden Ilulissat ligger nära världens största glaciär och är känt för att vara ett äkta isparadis. Åk på expeditioner med Grönlands slädhundar, åk på valsafari och lär dig att lyssna efter ljuden från isbergen!

Kryssning från Köpenhamn till Grönland

Du behöver inte resa långt för att kryssa till Grönland! Från Köpenhamn avgår kryssningar till Island som går via Norge, Storbritannien och Orkney Isles, Islands fjordlanskap och avslutar i Reykjavik. Beroende på rutten så brukar kryssningarna vara ca 18 dagar.

Kryssning över Atlanten

Du kan åka på en två veckorskryssning som korsar Atlanten mellan New York och Island. På denna helt unika kryssningsrutt får du utforska New England-kusten i USA och Sydney innan ni når Grönlands huvudstad Nuuk och vackra Paamiut innan det vänder mot Island och avslutas i Reykjavik.

Kryssning i Norra Europa via Grönland

Det går längre kryssningar på 20-21 dagar i norra Europa via Grönland. Kryssningarna kan avgå från Köpenhamn eller Warnemunde i Tyskland. Under resans gång besöks hamnar i Island, på Grönland och Skottland.

Upplev vackra Grönland

Nuuk, Grönland
Qaqortoq, Grönland
Ilulissat, Grönland

Nuuk, Grönland

Hittade