Galapagosöarna

Det bästa sättet att uppleva Galapagos är på en kryssning mellan de magiska öarna. Från en lyxkryssning får du utforska den unika naturen, det turkosa havet och den färgsprakande kulturen.

Kryssning Galapagosöarna

Det bästa sättet att uppleva Galapagos är på en kryssning mellan de magiska öarna. Från en lyxkryssning får du utforska den unika naturen, det turkosa havet och den färgsprakande kulturen. En kryssning i Galapagosöarna är en perfekt balans av äventyr och avkoppling långt ifrån vardagen!

Resa till Galapagosöarna

Galapagosöarna ligger 100 mil väster om Ecuador och är känt för sitt rika djurliv och grönskande natur. Här hittar du arter som havsleguanen, Galapagossköldpaddan och ovanliga fåglar. Galapagosöarna har varit nationalpark sedan 1950-talet och idag är även havet runtomkring marint reservat. Ecuador och organisationer på ön arbetar hårt för att människans påverkan ska vara så liten som möjligt.

Många av öarna skiljer sig ifrån varandra när det gäller miljö. Vissa öar har kustlinjer med grönskande mangroveträd, andra har dramatiska vulkaniska klippor. Du hittar olika typer av exotiska djurarter på alla öar. Gemensamt är öarnas naturliga skönhet och turkosa, kristallklara vatten. Njut av färgsprakande solnedgångar, snorkla i korallreven, vandra, lyssna på pirathistorier från svunna tider och njut av det spännande kulinariska upplevelser. Vakna med väldoftande ecuadorianskt kaffe, njut av måltider med lokala ingredienser som reflekterar den färgsprakande kulturen.

Kryssning runt Galapagosöarna

Det bästa sättet att uppleva Galapagosöarna på är att boka en kryssning. En kryssning runt Galapagosöarna skiljer sig en del från andra kryssningar i världen, då fartygen inte är så stora. Kryssningarna brukar ta uppemot 100 gäster, och det anordnas utflykter och guidade turer med duktiga guider. Ombord kan du njuta av god mat och dryck i eleganta omgivningar.

Kryssning till Galapagos med Celebrity

Rederiet Celebrity Cruises erbjuder kryssningar till Galapagosöarna ombord på deras mindre expeditionsfartyg i Xpedition-klassen: Celebrity Xploration, Celebrity Xpedition och Celebrity Flora. Båtarna liknar vackra yachter snarare än kryssningsfartyg, och ger en fantastiskt lyxig och intim atmosfär. Kryssningarna varar vanligtvis i ca 7 dagar. Här kombineras lyxkryssningar med en resa till ett av världens mest unika resmål!

När ska man resa till Galapagosöarna?

Galapagosöarna ligger i Stilla havet nära ekvatorn vilket gör att vädret är relativt stabilt under hela året. Klimatet räknas som subtropiskt. Däremot brukar den svalare, torra perioden vara under juni-november och den fuktigare, varmare säsongen under december-maj. Det är bra att ha i åtanke är att skyddsorganisationerna försöker hålla turistantalet nere på öarna, vilket gör att kryssningarna ibland kan vara fullbokade upp till ett år framåt under vissa perioder. Var ute i god tid för att boka din kryssning till Galapagosöarna!

Rutter

De flesta rutter utgår ifrån ön Baltra och går runt till Galapagos och Ecuadors tropiska övärld. Västra och östra Galapagos skiljer sig åt en del. Huvudön är Santa Cruz, och öarna väster om Santa Cruz är Isabela, Fernandina, Santiago och Bartolomé. De västra öarna är relativt unga i jämförelse med den östra delen, och är kända för sina mäktiga lavalandskap och fantastiska stränder och korallrev. Här är också chansen stor att möta en jättesköldpadda i det vilda.

De östra öarna San Cristobal, Espanola, Santa Fe och Floreana har lite annan växtlighet och djurliv. Här finns den unika Galapagospingvinen och de mäktiga galapagos-albatrosserna. Det är vanligt att kryssningsbolagen delar upp kryssningen mellan östra och västra delen under längre kryssningar.

Flyg till Galapagosöarna

Flyg från Ecuadorianska fastlandet går från huvudstaden Quito eller Guyaquil. Personer som inte bor på ön får inte boka en envägsbiljett. Det finns två flygplatser på Galapagosöarna, Seymor Aiport på Baltra Island (en ö nära Santa Cruz) och San Cristóbal Airport på ön San Cristobal. Det smidigaste är att flyga till Baltra Island om din kryssning utgår härifrån. Att försöka boka flygbiljetter på egen hand till Galapagos är svårt och nästintill omöjligt. Denna begränsning har gjorts just för att ha kontroll på turisterna och skydda öarna genom att man ska boka via bolag.

Planera resan

Att boka en Galapagosresa själv kan vara svårt. Fördelen med att boka via resebyrå är att flyg och annan transfer mellan öarna anpassas helt efter era önskemål. En kryssning är ett perfekt alternativ för att få uppleva dessa fantastiska öar.