Kryssning i Australien

Med en kryssning ”Down under” får du uppleva paradisstränder och snorkling såväl som vidsträckt vildmark och trendiga städer, allt under samma resa. Australien och Nya Zeeland har blivit ett väldigt populärt kryssningsområde med ett stort utbud på härliga kryssningar. En semester i länderna kan innebära långa körsträckor där du behöver välja och prioritera vad du ska hinna se, men en kryssning tar dig bekvämt runt till sevärda platser med fantastiska vyer på vägen!

Kryssningar i Australien

De flesta kryssningarna utgår från Sydney men även från Brisbane, Melbourne, Adelaide och Perth. De vanligaste rutterna går längs södra eller östra delen av Australien och pågår i en vecka. Du kan även välja en rutt via Tasmanien. Många kryssningar pågår i uppemot två veckor och då går rutten till både Australien och Nya Zeeland, vilket är ett häftigt sätt att uppleva de två länderna! Det finns även rutter som bara går till Nya Zeeland, med Sydney som avgångshamn. Du kan också åka på kryssning från Australien till Fiji-öarna.

Högsäsong i Australien

Australiens klimat är varmt året runt vilket möjliggör kryssningar under alla årstider. Högsäsong räknas från oktober till april när det är som allra varmast. Detta sammanfaller med cyklonsäsongen med intensifierad risk för stormar under mars – april.

Rederier

Flera stora rederier erbjuder kryssningar i Australien och Nya Zeeland. Här kan du exempelvis åka med Celebrity Cruises, Azamara, Norwegian, Princess Cruises, Royal Caribbean och många fler.

Världskryssningar

Eftersom Australien ligger på andra sidan jordklotet så går flera världskryssningar och jorden runt-kryssningar via Australien. Om det är någon destination som alltid finns med på en kryssning runt jorden så är det vackra Sydney. Det finns vissa rederier som erbjuder jorden runt resor varje år och ibland utgår vissa av dessa från Sydney. Från Australien finns det även kryssningar till paradisöarna i Stilla havet. Dessa kryssningarna har alltid något stopp på Nya Zeeland innan de fortsätter mot Söderhavet, och de är flera veckor långa.

Kryssa runt Australien

För den stora australienfantasten erbjuder ibland Holland America Line och Princess Cruises kryssningar som seglar hela Australien runt. Dessa kryssningar varar runt en månad och låter resenärer uppleva Australiens varierande landskap.