Afrika

Få destinationer är lika unika och exotiska som Afrika. Nu kan du njuta av Afrikas skönhet, rika kultur och spännande djurliv på en Afrikakryssning. Kryssa till Marocko, Tunisien eller Sydafrika och upplev flera av världens mest sevärda och färgsprakande platser.

Kryssning i Afrika

Få destinationer är lika unika och exotiska som Afrika. Nu kan du njuta av Afrikas skönhet, rika kultur och spännande djurliv på en Afrikakryssning. Kryssa till Marocko, Tunisien eller Sydafrika och upplev flera av världens mest sevärda och färgsprakande platser. Det finns lättgängliga avgångshamnar runtom i Medelhavet!

Olika kryssningar i Afrika

Många av kryssningarna som går via Afrika startar någonstans i södra Europa. Det finns olika typer av Afrikakryssningar. Störst utbud hittar man längs med Atlantkusten och Sydafrika under vinterhalvåret. Det går exempelvis kryssningar längs med Afrikas norra kust mot Medelhavet. Andra kryssningarna går längs med Afrikas västkust och i Sydafrika. Om kryssningen stannar till i Afrika under en längre rutt så kommer du få besöka både unika och fantastiska platser.

Afrika på Medelhavetkryssningar

Att åka på kryssning i Medelhavet är det populäraste kryssningsområdet efter Karibien. Vissa medelhavskryssningar har ett eller två stopp längs med Afrikas norra kust. De vanligaste länderna är Egypten, Tunisien och Marocko. Dessa kryssningar utgår från någon av medelhavets stora hamnstäder som Lissabon, Venedig eller Barcelona.

Kryssning till Marocko

Flera medelhavskryssningar stannar i Marocko, främst i städerna Casablanca och Agadir. Marocko är en färgsprakande, magisk destination med gammal arkitektur, vackra moskéer, myllrande marknader och unika matupplevelser. Från storstaden Casablanca brukar det även erbjudas utflykter till Marrakech. Den moderna kuststaden Agadir har härliga badstränder och fantastiskt klimat på Marockos sydkust.

Fler rutter till Afrika!

Afrika längs Atlantkusten

De vanligaste stoppen längs med Atlantkusten är Marocko som kombineras med kryssningar till Kanarieöarna. Dessa avgår från de större hamnarna i sydvästra Europa men det finns även fartyg som startar på Kanarieöarna. För den som verkligen vill besöka Afrikas länder längs med kusten så finns det envägskryssningar hela vägen ner till Sydafrika, men även de som går kortare sträckor. Exempel på länder där kryssningsfartyget stannar är Marocko, Senegal, Gambia, Sierra Leone, Elfenbenskusten och Ghana.

Kryssning till Sydafrika

Det finns gott om kryssningar i Sydafrika, många av dem är mellan fyra till sju dagar men det finns även längre. Kryssningarna börjar bland annat i Kapstaden. En härlig kryssning som tar dig längs med Afrikas vackra kust! Det finns även unika kombinationer som varar uppemot en månad och går från Sydafrika till Singapore, eller till Indien och Dubai. Kombinera det med ett större safari eller åk på någon av rederiernas väl planerade utflykter som tar dig ut till nationalparker med Sydafrikas alla vilda djur!

Hittade