Åka på kryssning som gravid

Åka på kryssning som gravid

Att åka på kryssning som gravid är ett mycket bra val. Dels behöver du inte tänka på att bära runt dina väskor samtidigt som du reser runt men också att du faktiskt alltid tillgång till mat, det gör livet som gravid betydligt enklare. Dessutom respekteras gravida oftast mycket bra utomlands, både i Medelhavet och Karibien. Det enda problemet är att nästan inga bolag tillåter gravida i vecka 24 på deras kryssningar. Passa därför på att åk innan ni går in i vecka 24!

Intyg rekommenderas

Om du börjar närma dig gränsen på 24 veckor rekommenderas ett intyg. Vad vi har upplevt är det inget rederi som frågat efter det men ett intyg från sin barnmorska är enkelt att få.

Läs även om att åka på kryssning med barn.

Förtur som gravid

Kryssningsrederierna är mycket hjälpsamma när de vet och ser att någon är gravid. Det är därför inga problem att fråga efter till exempel "priority boarding" eller vad som kan komma att behövas, utan något vi rekommenderar er att göra. Vad vi har upplevt blir ingen förfrågan nekad som gravid när det kommer till service.

Rederier med 24-veckors policy

Rederierna i listan nedan tillåter gravida upp till vecka 23. Gravida i vecka 24 eller senare får alltså inte åka på kryssning med dessa rederier. Kryssningen ska vara avslutad innan vecka 24 påbörjas i graviditeten. Saknas rederiet som du har tänkt att åka med, vänligen kontakta oss så hjälper vi dig!

Azamara Cruises

Carnival Cruise Line

Celebrity Cruises

Costa Cruises

Cunard

Disney Cruise Line

Holland America Line

MSC Cruises

Norwegian Cruise Line

Oceania Cruise Line

Princess Cruises

Regent Cruises

Royal Caribbean

Seabourn

Silversea Cruises