Två kryssningsfartyg på väg mot Alaska från Vancouver

Kryssningar i Alaska

På en kryssning i Alaska får du uppleva en fantastisk vildmark med ett härligt djurliv. Detta vackra landskap med glaciärer och fjordar gör ingen besviken.

Kryssningar till Alaska är perfekt för dig som gillar naturupplevelser och friluftsliv, men samtidigt vill ha en lugn och bekväm resa. Bästa tiden att resa är på sommaren och vanligtvis kommer kryssningssäsongen till Alaska igång i maj och pågår en bit in på hösten.

Stort utbud under sommaren

Att åka på kryssning till Alaska är mycket populärt, detta gör att det finns ett enormt utbud på kryssningar från västkusten i Nordamerika. De flesta kryssningarna avgår från Vancouver i Kanada eller Seattle i USA. De flesta större rederier erbjuder kryssningar till Alaska under sommaren, till exempel Norwegian cruises, Princess Cruises och Royal Caribbean. Utöver dessa finns det även en del mindre rederier som erbjuder lyxkryssningar.

Utflykter i naturen

Utflykterna som i erbjuds på dessa kryssningar är oftast i naturen, det kan vara en i en nationalpark bland berg och glaciärer, björnsafari eller valsafari. För den som själv vill utforksa Alaska på stoppen rekommendaras att besöka någon nationalpark

Valsafari

Sommaren är den bästa tiden för att få se valar i denna region och valsafari erbjuds oftast på samtliga stopp längs med kryssningen. Ofast finns det lite olika typer av båtar att välja på och de är oftast alla ganska små. Våra favorittourer är de med en speedboat. Chansen att få se valar är mycket god och de flesta har minst 90% chans att få se valar. .

;