Ny sökmoter är nu lanserad! Prova att söka i sökrutan.
Två kryssningsfartyg på väg mot Alaska från Vancouver

Kryssning i Alaska

På en kryssning i Alaska får du uppleva Nordamerikas fantastiska och föränderliga vildmark på det bästa sättet. Kryssa fram på det blanka vattnet längs vackra landskap med glaciärer, fjordar och tät urskog. Gå iland i Alaskas och Kanadas charmiga kuststäder där äventyrsaktiviteter, unika intryck och historia väntar. En kryssning till Alaska är en oförglömlig upplevelse!

När är det bäst att besöka Alaska?

Kryssningar till Alaska är perfekt för dig som gillar naturupplevelser och friluftsliv, men samtidigt vill ha en lugn och bekväm resa. Bästa tiden att resa är på sommaren och vanligtvis kommer kryssningssäsongen till Alaska igång i maj och pågår en bit in på hösten. Juni, juli och augusti är de varmaste månaderna med längst dagar, även om juli och augusti kan vara något regniga. Vädret kan ändras snabbt i Alaska så det är alltid bäst att ha med ordentliga kläder!

Kryssningar från USA och Kanada till Alaska

Kryssningar till Alaska blir alltmer populärt, detta gör att det finns ett enormt utbud på kryssningar från västkusten i Nordamerika. De flesta kryssningarna avgår från Vancouver i Kanada eller Seattle i USA. Men det finns även ett bra utbud från San Francisco, LA och San Diego. Kryssningarna kan vara alltifrån 5–7 eller uppemot 14 dagar beroende på rutten. De flesta större rederier erbjuder kryssningar till Alaska under sommaren, till exempel Norwegian cruises, Princess Cruises, Royal Caribbean och Carnival. Utöver dessa finns det även en del mindre rederier som erbjuder lyxkryssningar till Alaska.

Att åka på kryssning till Alaska

Alaska är en spännande destination med en otroligt naturskön kustlinje som är perfekt för kryssningsfartyg. Besök Ketchikan, Skagway och Whittier där varje hamn har sina egna spännande kulturella sevärdheter med mycket intressant historia att berätta. På en kryssning i Alaska erbjuds en mängd utflykter i naturen. Utforska en nationalpark bland berg och glaciärer, gå på björnsafari eller åk ut med båt på valsafari. Sommaren är den bästa tiden för att få se valar och valsafari erbjuds oftast på alla stopp. Lär dig att vaska guld, lär känna Alaskas slädhundar, åk ziplining genom den täta skogen och vandra bland ängarnas vildblommor. Om du har tur kan du se älgar, sälar, björnar och valar från fartyget! Många kryssningar stannar också i trevliga Victoria i Kanada.

Långkryssningar

Om du vill utforska olika världar på samma semester så går ett par långkryssningar med riktigt unika rutter. Bland annat kan du korsa Stilla Havet från Tahiti via Hawaii till Alaska. Du kan också åka från Yokohama i Japan till Alaska, samt från Grönland till Kanada och Alaska. Långkryssningarna kan vara mellan 17–30 dagar.

;