Sanddynor - utflykt västra Afrika

Kryssningar Afrika

Många av kryssningarna som går till Afrika startar vanligtvis någonstans i södra Europa. Vanligtvis delar man upp dessa kryssningar i tre kategorier och det är kryssningar längs med Afrikas norra kust, mot Medelhavet. De andra kryssningarna går ofta längs med Afrikas västkust eller i Sydafrika. Störst utbud hittar man längs med Atlantkusten och Sydafrika under vinterhalvåret.

Kryssningsstopp i Afrika är ofta trevliga stopp där man får besöka intressanta platser som man troligtvis aldrig hade kommit till annars. Rederierna har med valt ut städer och länder med omsorg så att de är som är säkra att besökare, vissa länder finns inte med på några rutter på grund av fattigdomen som råder.

Afrika i Medelhavet kryssningar

Att åka på kryssning i Medelhavet är det populäraste kryssningsområdet efter Karibien. Vissa kryssningar har ett eller två stopp längs med Afrikas norra kust. De vanligaste länderna är Egypten, Tunisien och Marocko.

Afrika längs med Atlantkusten

De vanligaste stoppen längs med Atlantkusten är Marocko som kombineras med kryssningar till Kanarieöarna. Dessa avgår från de större hamnarna i sydvästra Europa men det finns även fartyg som startar på Kanarieöarna. För den som verkligen vill besöka Afrikas länder längs med kusten så finns det envägskryssningar hela vägen ner till Sydafrika, men även de som går kortare sträckor. Exempel på länder där kryssningsfartyget stannar är Marocko, Senegal, Gambia, Sierra Leone, Elfenbenskusten och Ghana.

Sydafrikakryssningar

Det finns gott om kryssningar i Sydafrika, många av dem är mellan fyra till sju dagar men det finns även längre. En härlig kryssning som tar dig längs med Afrikas vackra kust. Kombinera det med ett större safari eller åk på någon av rederiernas väl planerade utflykter som tar dig ut till nationalparker med Sydafrikas alla vilda djur!

;