Nu går det att göra bokningsförfrågningar från steg 2 på Carnival och Princess för bra erbjudande. Inom kort öppnar vi upp för Royal Carribean och Celebrity.
Utsikt över Queenstown i Nya Zeeland

Nya Zeeland kryssningar

Nya Zeeland lockar alla sorters människor med sin unika och storslagna natur. Att så många vill uppleva landet har också att göra med att den här varierande naturen finns inom ett såpass litet land att du alltid har nära till det mesta. Du kan ena dagen se en vidsträckt glaciär i strålande sol, för att nästa dag åka igenom underbara fjordar eller uppleva maorikulturen, Nya Zeelands ursprungsbefolkning. Mixa det med härliga städer som Queenstown på Sydön och mysiga Wellington på Nordön. I norr finns också guldklimpen Bay of Islands, en underbar skärgård med fantastiska miljöer.

Ett bra sätt att uppleva landet är att boka en kryssning. Kanske vill du komplettera din befintliga Nya Zeeland-resa med att kunna njuta av att få resa runt utan att behöva planera själv. Det finns många olika rutter att välja mellan och det är lite upp till dig vad du söker. Många av kryssningarna där du får uppleva Nya Zeeland inkluderar också stop i den vackra staden Sydney, Australien och Tasmanien, ön söder om Australien, som också har storslagen natur.

Utgå ifrån Auckland

De kryssningar som utgår ifrån Auckland (som ligger på Nordöns norra del) får du både uppleva Nya Zeeland och en del av östra Australien och de är ofta mellan 10-16 nätter. Du får se skärgården Bay of Islands och andra vackra delar på Nordön, rutten stannar även i huvudstaden Wellington. Ni beger er sedan mot sydön för att se östkusten på ön, med Christchurch och Dunedin som höjdpunkter. Sedan rundar ni Sydön för att såklart beskåda den vackra fjorden Milford Sound innan ni beger er ut till havs igen för att resa vidare mot Melbourne och Sydney. De flesta av dessa kryssningar avslutas i Sydney men det finns även möjlighet att göra en rundtur dvs. ni åker tillbaka till Auckland, Nya Zeeland.

Utgå ifrån Sydney

Möjligheten finns också att ni utgår ifrån Sydney för att därefter bege er österut mot Sydön på Nya Zeeland och sedan bege er längs östkusten upp norrut och bl a besöka huvudstaden Wellington. Dessa turer varierar i tid men är mellan 10-15 nätter. Rederier som ofta har kryssningar runt Australien och Nya Zeeland är Princess Cruises och Royal Caribbean.

Vill ni se mer än bara Australien och Nya Zeeland?

Kanske vill ni även se Bali norr om Australien under er resa? I så fall finns möjlighet att både uppleva Nya Zeeland och Sydney för att sedan åka längs med Australiens östkust, runda landet för att sedan avsluta resan på den vackra ön Bali. Dessa kryssningar är på runt 20 nätter. Sedan ska inte förglömmas att de mäktiga jorden runt-kryssningar som finns nästan alltid har Sydney som anhalt under sin resa.

;