Nu går det att göra bokningsförfrågningar från steg 2 på Carnival och Princess för bra erbjudande. Inom kort öppnar vi upp för Royal Carribean och Celebrity.
Ön La Dique på Seychellerna i Indiska Oceanen

Indiska Oceanen-kryssningar

I Indiska Oceanen finns ganska få öar men de som finns där är väl värda ett besök! Du har väl hört talas om paradisöarna Maldiverna, Mauritius och Seychellerna? Utöver dessa finns bland annat Madagaskar, Indonesien och Sri Lanka som har lite större invånarantal men är alla unika platser att besöka. I Indiska Oceanen finns det fantastiska rutter, där flera startar i Indien och går via Sri Lanka till Maldiverna. Kryssningarna är från 7 dagar för envägskryssningar och vanligtvis från 14 dagar vid tur och retur till samma ort.

Kryssningar i Maldiverna

Maldiverna är ett paradis som är perfekt att åka runt i med ett kryssningsfartyg, här finns hela 1192 öar varav strax över 200 som är bebodda. Högsta punkten är 2,5 meter över havet, så frågan är om stora delar av detta paradis ens finns kvar i framtiden? Det finns Kryssningar som endast kör runt i Maldiverna och de startar i huvudstaden Male. En annan populär tur är att åka på en envägskryssning mellan Indien och Maldiverna, med stopp på Sri Lanka. Denna rutt går även att utöka så att även Seychellerna är inkluderat. Utbudet är ganska begränsat och under vissa perioder finns det endast ett fåtal val. Vill du veta mer om Maldiverna, besök Visit Maldives - the sunny side of life

Kryssningar i Indonesien

Indonesien är en destination som ofta finns med på längre rutter, till exempel de som går från Australien till Asien, där Bali är vanligtvis ett av stoppen. Det finns inga kryssningar som bara håller sig till Indonesien utan måste kombineras med någon längre kryssning i Asien.

Rederier

Det är endast vissa rederier som håller till i Indiska Oceanen, Costa Cruises är bland annat ett rederi som har kryssningar till bland annat Maldiverna. Flera rederier har fartyg passerar detta världshav på sina längre rutter, bland annat på jorden runt kryssningar.

;