Nu går det att göra bokningsförfrågningar från steg 2 på Carnival och Princess för bra erbjudande. Inom kort öppnar vi upp för Royal Carribean och Celebrity.
Kryssning i Sydney, Operahuset och Harbour Bridge

Australien kryssningar

Med en kryssning ”Down under” kan man uppleva paradisstränder och fantastisk snorkling såväl som vidsträckt vildmark och trendiga städer, allt under samma semester. Majoriteten av kryssningarna utgår från Sydney men ibland även från Brisbane, Melbourne, Adelaide och Perth. De vanligaste rutterna går längs södra eller östra delen av Australien och pågår i en vecka. Det finns även flera som pågår i upp mot två veckor och då kryssar man ofta även till Nya Zeeland. Det finns även rutter som bara går till Nya Zeeland, med Sydney som avgångshamn.

Både Australien och Nya Zeeland har blivit ett väldigt populärt kryssningsområde och de flesta rederier erbjuder kryssningar här. Både Australien och Nya Zeeland passar väldigt bra för en kryssning eftersom det kan vara väldiga avstånd att ta sig runt med bil men med en kryssning kan man njuta medan man tar sig till nästa stopp under resan.

Högsäsong

Australiens klimat är varmt året runt vilket möjliggör kryssningar under alla årstider. Högsäsong räknas från oktober till april när det är som allra varmast. Detta sammanfaller tyvärr med cyklonsäsongen november – april med intensifierad risk för stormar mars – april.

Världskryssningar

Eftersom Australien ligger på andra sidan jordklotet så är det få kryssningar som går dit, men där finns en del världskryssningar och jorden runt-kryssningar. Om det är någon destination som alltid finns med på en kryssning runt jorden så är det Australien med kända och vackra Sydney. Det finns vissa rederier som erbjuder jorden runt resor varje år och ibland utgår vissa av dessa från Sydney. Från Australien finns det även kryssningar till paradisöarna i Stilla havet. Dessa kryssningarna har alltid något stopp på Nya Zeeland innan de fortsätter mot Söderhavet och de är flera veckor långa.

Kryssa runt Australien

För den stora australienfantasten erbjuder ibland Holland America Line och Princess Cruises kryssningar som seglar hela Australien runt. Dessa kryssningar varar runt en månad och låter resenärer uppleva Australiens varierande landskap.

;