Familjekryssningar

Familjekryssning: Kryssning med barn

Letar du efter nästa familjesemester? En kryssning är ett fantastiskt sätt att uppleva världen tillsammans, med allas behov och förutsättningar tryggt tillgodosedda under hela resan. Förr kunde det vara svårt att hitta en barnvänlig kryssning. Nu är det tvärtom; faktum är att de flesta rederier satsar på att göra resan magisk för just barnfamiljer, vilket gör att alla i familjen får uppleva sin drömsemester. Nu är det istället svårt att välja bland det stora utbudet av barnvänliga kryssningar!

Barnvänliga rederier för familjesemestern

Här kommer några rederier som passar perfekt för en familjekryssning med barn, och som är omtyckta för sitt utbud av faciliteter för alla åldrar. Många rederier har ett fantastiskt utbud av aktiviteter för barn i alla åldrar. Även för de äldre barnen!

Det roligaste sättet att resa tillsammans

Att åka på kryssning med hela familjen är det smidigaste och roligaste sättet att semestra på. Ni är ombord på ert ”flytande hotell” som alltid har restauranger, viloplats och roliga aktiviteter nära till hands. När ni går i land finns en uppsjö av nöjen och lek som gör att dagarna fylls med intryck. Ombord på fartygen finns barnklubbar, temaprogram och aktiviteter så att barnen aldrig har en tråkig stund. Här hittar de lekkamrater under resan och det finns alltid saker att göra! Det brukar även finnas barnpassning om de vuxna skulle vilja koppla av för sig själva en stund. Det finns ett stort utbud i matväg för de mindre, så när det är dags att äta så finns alltid restauranger som passar alla i familjen. Barn blir alltid väldigt väl omhändertagna av kryssningspersonalen som gör allt de kan för att yngre gäster ska känna sig speciella på semestern.

Kryssningar under barnens skollov

Värt att veta om kryssningar med barn

Hur väljer jag ett fartyg och rederi som passar för barn (i alla åldrar)?
Vad finns det för aktiviteter för barn på kryssning?
Hur är barnklubbarna på en kryssning?
Hur ser åldersgrupperna ut i barnklubbarna?
Finns det någonting att göra för tonåringar?
Vilka kryssningar är bäst för barn?
Hur gamla bör barnen vara för att åka på kryssning?