Dubai

I Dubai finns ett stort utbud av aktiviteter för turister med fokus på vatten, sol och bad, nöjen, shopping, fiske, sport och utflykter.

Makalösa Dubai

I Dubai handlar det om att vara störst eller längst, vare sig det gäller skyskrapor, pariserhjul eller ziplines. Vid sidan av alla storslagna upplevelser finns många fina golfbanor, stränder och ovanliga aktiviteter som sandslalom, ökensafari och kamelkapplöpning.

Precis som staden är också matutbudet en blandning mellan det traditionella och det moderna. Du hittar ett stort urval av matställen, från enkla gaturestauranger till de bästa gourmetupplevelserna. Passa på att smaka på Dubais mest populära rätt, shawarma, som är en sorts smörgås med olika sorters strimlat kött.

Populära kryssningar till Dubai vintern 2023/2024

Upplev Emiraterna med MSC Cruises

Skäm bort dig själv med en kryssning tillsammans med MSC Cruises. Där det en gång endast fanns öken, hittar vi idag världens högsta byggnader, lyxigaste hotell och djärv arkitektur sida vid sida med historiska palats och lämningar från arabvärldens rika historia.

Dubai är både en stad och ett emirat i Förenade Arabemiraten. I staden bor cirka 2,5 miljoner invånare, och är känd för sina grandiosa byggnader. Upplev det femstjärniga hotellet Burj Al Arab och världens högsta byggnad på otroliga 828 meter, Burj Khalifa. Ett berömt landmärke i Dubai är Palm Jumeirah, den trädformade ö som byggts upp i havet och som tro det eller ej, syns ända från månen. På den konstgjorda ön finns hotell, villor och flerbostadshus.

Populära resmål under kryssningar från Dubai

Abu Dhabi

Sir Bani Yas

Doha, Quatar

Muscat Oman

Världens största guldmarknad

Dubai har blivit ett mecka för de shoppingintresserade. Besök Mall of Emirates, ett enormt köpcenter med hundratals butiker, flera biografer, otaliga restauranger och till och med en egen slalombacke. Gold Souk, en av världens största guldmarknader, är också värt ett besök.

Hittade