Dubai

I Dubai finns ett stort utbud av aktiviteter för turister med fokus på vatten, sol och bad, nöjen, shopping, fiske, sport och utflykter.

Makalösa Dubai

I Dubai handlar det om att vara störst eller längst, vare sig det gäller skyskrapor, pariserhjul eller ziplines. Vid sidan av alla storslagna upplevelser finns många fina golfbanor, stränder och ovanliga aktiviteter som sandslalom, ökensafari och kamelkapplöpning.

Precis som staden är också matutbudet en blandning mellan det traditionella och det moderna. Du hittar ett stort urval av matställen, från enkla gaturestauranger till de bästa gourmetupplevelserna. Passa på att smaka på Dubais mest populära rätt, shawarma, som är en sorts smörgås med olika sorters strimlat kött.

Alla vägar leder till...Dubai!

Här presenterar vi ett par rederier som seglar till Dubai. För personlig hjälp är du självklart välkommen att maila oss till [email protected] eller ring till 0700 - 34 00 00

Dubai är både en stad och ett emirat i Förenade Arabemiraten. I staden bor cirka 2,5 miljoner invånare, och är känd för sina grandiosa byggnader. Upplev det femstjärniga hotellet Burj Al Arab och världens högsta byggnad på otroliga 828 meter, Burj Khalifa. Ett berömt landmärke i Dubai är Palm Jumeirah, den trädformade ö som byggts upp i havet och som tro det eller ej, syns ända från månen. På den konstgjorda ön finns hotell, villor och flerbostadshus.

Populära resmål under kryssningar från Dubai

Abu Dhabi

Abu Dhabi erbjuder beskare en rik palett av upplevelser, från imponerande arkitektur och lyxig shopping till kulturella skatter och natursköna landskap.
Här kan du besöka den ikoniska Sheikh Zayed-moskén med dess magnifika vitmarmorfasad, eller varför inte utforska de vidsträckta öknarna på en spännande jeepsafari!

Sir Bani Yas

Upptäck Sir Bani Yas, en förtrollande öpärla utanför Abu Dhabis kust, där äventyr och avkoppling möts i en oöverträffad naturskönhet!
Paradiset för naturälskare och äventyrslystna då Sir Bani Yas är hem åt Arabian Wildlife park, där du kan se över 17 000 fria djurarter i deras naturliga habitat.

Doha, Quatar

Promenera längs den ikoniska Corniche-promenaden där du kan njuta av en enastående panoramautsikt över Persiska viken och stadens imponerande skyline.
Doha är även ett paradis för shoppare! Utforska de traditionella soukerna, där du kan fynda allt från kryddor och textiler till smycken och hantverk.

Muscat, Oman

Utforska den majestätiska Sultan Qaboos-moskén med sin imponerande arkitektur och rika detaljer. Vandra genom de livliga soukerna i Mutrah där doften av rökelse och kryddor fyller luften, eller vad sägs om ett besök till den kungliga operahuset, som är en symbol för Omans kulturella renässans.

Världens största guldmarknad

Dubai har blivit ett mecka för de shoppingintresserade. Besök Mall of Emirates, ett enormt köpcenter med hundratals butiker, flera biografer, otaliga restauranger och till och med en egen slalombacke. Gold Souk, en av världens största guldmarknader, är också värt ett besök.

Hittade