Maltas hamn i Medelhavet med ett kryssningsfartyg från MSC Cruises

Sista minuten kryssningar

Sista minuten kryssningar är det bästa sättet att hitta en billig kryssning. Det går även att hitta bra kryssningserbjudanden som erbjuds under vissa perioder. Beroende på utbud, efterfråga och tid på året så varierar det när sista minuten priserna börjar dyka upp. Ibland kan det vara en till två månader innan och ibland endast ett par dagar eller veckor, men det vanligaste att de börjar dyka upp ett par veckor innan avgång.

Sök sista minuten kryssningar

Alla våra sista minuten kryssningar kommer upp i vårt sökresultat när du söker efter en kryssning, för att hitta de billigaste kryssningarna är det en bra ide att använda filter och sortera efter lägsta pris. Denna sökmotor är under uppbyggnad och kommer att lanseras under hösten 2017 och har hela 15 rederier med live priser!

När är priserna som lägst?

De bästa sista minuten erbjudande som finns hittar man ofta utanför högsäsong, det kan till exempel varar kryssningar i Medelhavet under våren då dessa kryssningar är som populärast i mitten på sommaren. Det gör att det under vissa perioder kan vara svårt att hitta en kryssning som passar en, just i denna stund. Det är till exempel mycket svårt att hitta en billig sista minuten kryssning i Karibien över jul och nyår.

Flexibilitet brukar löna sig

Sista minuten kryssningar passar bäst för dig som är flexibel. Ju mindre krav du har, till exempel var rutter går, vilket rederi och när kryssningen sker har betydligt större möjlighet att fynda bland sista minuten kryssningarna.

Vilka typer av kryssningar

De vanligaste områdena att hitta bra kryssningar i sista minuten är ofta de mest populära områdena att kryssa i, vilket är Karibien och Medelhavet. Ju unikare en kryssning är ju svårare är det oftast att hitta ett riktigt bra sista minuten erbjudande förutom förflyttningskryssningar.

Förflyttningskryssningar
Mellan olika säsongen flyttar rederierna sina kryssningsfartyg mellan olika kontinenter där den klart vanligaste resan är mellan Europa och USA. Dessa kryssningar genomförs vanligtvis från USA på våren och från Europa på hösten när sommaren har försvunnit och kryssningssäsongen börjar i Karibien istället. Dessa kryssningar finns där ofta riktigt bra erbjudanden på och kan ofta bokas till fördelaktiga priser någon månad innan avgång.

Ett kryssningsfartyg lämnar Vancouver på en sista minuten kryssning

Sista minuten Royal Caribbean

Royal Caribbean är ett stort rederi med enorma kryssningsfartyg, bland annat världens största kryssningsfartyg. De har ett stort utbud på kryssningar i Karibien och Medelhavet där man ibland kan hitta riktigt bra erbjudanden.

Sista minuten MSC Cruises

MSC Cruises har ett enormt utbud av kryssningar i Medelhavet men även Karibien. Tidig vår eller hösten i och omkring Medelhavet är en av rederiets vanligaste sista minuten kryssningar. Det går då att hitta riktiga fynd Ibland annat västra Medelhavet.

Sista minuten Costa

Costa erbjuder i huvudsak sista minuten reser i Medelhavet men även på andra ställen runt om i hela världen. Costa har även en kryssning jorden runt varje år som man inte ska räkna med att kunna fynda till ett lågt pris strax innan avgång.

Sista minuten Norwegian

Norwegian Cruises har stort utbud på kryssningar i hela Nordamerika, på bilen ovan lämnar ett fartyg Vancouver för en kryssning till Alaska. En mycket populär destination på sommaren vilket även gör att sista minuten priserna är svåra att hitta. Deras utbud är mycket stort så de har då och då kryssningar till fördelaktiga priser.