Ny sökmoter är nu lanserad! Prova att söka i sökrutan.

Princess Cruises: Bra att veta

Här kommer information och tips som är bra att veta inför din kryssning med Princess Cruises. Ha en trevlig resa och välkommen ombord! Läs mer om Princess Cruises här.

Att göra innan din kryssning med Princess:

 • Obligatorisk incheckning för alla resenärer online
 • Logga in och boka utflykter, Wi-fi, restaurangreservationer, paket m.m.
 • Se till så att alla väskor har utskrivna bagagelappar
 • Samla dina resedokument

Resedokument och pass

Det är upp till resenären att se till så att du har rätt identifikation och resedokument för kryssningen med Princess Cruises. Se till så att du har gott om tid att förnya ditt pass om det behövs. De flesta rederier kräver minst 6 månaders kvarvarande giltighet under restiden. Vissa länder kräver ett inträdesvisum och vaccinationscertifikat. Om du ska kryssa från USA behöver du som europeisk medborgare även en godkänd ESTA för att kunna resa dit.

Incheckning och ombordstigning

Innan din kryssning med Princess så behöver du checka in alla resenärer i din bokning och fylla i alla passageraruppgifter. Du kan checka in när du har fått ditt bokningsnummer, och det rekommenderas att du checkar in online. Läs noga i din bokning när du senast behöver ha genomför en online incheckning. Vanligtvis behöver du ha checkat in några dagar innan kryssningens avgång.

Det är alltid bra att vara på plats i god tid i kryssningsterminalen. Vanligtvis ska alla vara ombord minst 90 minuter innan avgång, men för vissa kryssningar kan det behövas mer tid. Läs noga vilka tider som gäller på dina resedokument. När du anländer så överlämnar du ditt bagage med tillhörande bagagelappar (som du får i samband med bokning) till personalen, som levererar väskorna till din hytt.

Vad ingår hos Princess Cruises?

Det ingår en hel del i din kryssning hos Princess Cruises. Privat boende, eget badrum och tillhörande rumsfaciliteter ingår alltid i din bokning. Det ingår varierad och påkostad kvällsunderhållning, tillgång till gym och pool, och ett stort utbud av kurser och aktiviteter ombord. I alla kryssningar ingår mat och dryck för hela dagen utan extra kostnad. Drycker som ingår i priset är alkoholfria drycker som vatten, kaffe, te, iste och saft i buffétrestaurangen.

För barnfamiljer ingår Princess Cruises program för barn i åldersgrupperna 6 månader – 17 år, där varje åldersgrupp kan delta i ledarledda aktiviteter i roliga miljöer. Barn under 3 år är välkomna i sällskap med en förälder.

Saker som inte ingår är exempelvis:

 • Alkohol och läsk
 • Utflykter
 • Dricks
 • Wi-fi
 • Vissa kurser och aktiviteter
 • Spabehandlingar
 • Mat i specialrestauranger

Dryckespaket hos Princess Cruises

Princess Cruises erbjuder flera dryckespaket som du kan lägga till i din bokning innan din kryssning. Det tillkommer även serviceavgift på 18%. Priserna och innehåll kan komma att ändras eller variera beroende på destination. Det är alltid mer förmånligt och billigare att köpa dryckespaketen online innan din kryssning.

Premier Beverage Package

Det stora dryckespaketet Premier Beverage Package inkluderar drycker i glas upp till 12 USD. Pris 59,99 USD per person och dag.

 • Alkoholhaltiga drycker som vin, öl och cocktails
 • 25% rabatt på vinflaskor
 • Läsk
 • Kolsyrat och stilla vatten
 • Specialkaffe & te
 • Energidrycker
 • Juice

Alkoholfria dryckespaket

Princess Cruises erbjuder även flera alkoholfria paket. Det tillkommer serviceavgift på 18%.

Premier Coffee & Soda Package

Premier Coffee & Soda Package inkluderar alkoholfria drycker för 19,99 USD per gäst och dag:

 • Specialkaffe & te
 • Juice
 • Läskedrycker
 • Varm choklad
 • Energidrycker
 • Milkshakes
 • 25% rabatt på vatten i flaska
 • Alkoholfria drinkar

Classic Soda Package

Classic Soda Package inkluderar obegränsat med alkoholfria drycker för 9,99 USD per gäst och dag.

 • Läskedrycker
 • Smoothies
 • Frukt
 • Alkoholfria drinkar

Coffee Package

Genom Coffee Package inkluderas ett antal varma drycker som specialkaffe, te och varm choklad. Hur mycket som ingår kan variera på olika kryssningar, men är vanligtvis ca 15 drycker.

Bottled Water Packages

Vattenpaket måste köpas innan din kryssning och innehåller 12 flaskor (500 ml).

Dricks hos Princess Cruises

Dricks till personal ingår inte när du bokar din kryssning med Princess Cruises. Det är vanligt att rederier adderar en fast serviceavgift per gäst och dag som automatiskt läggs till din slutgiltiga räkning. Hos Princess Cruises är den dagliga avgiften 14,50 dollar per person som bokat Stateroom, 15,50 dollar om du har bokat Mini-Suite eller Club Class, och 16,50 dollar för gäster som bokat Suites. En serviceavgift om 18% adderas till barpriser och spabehandlingar. Dricksen fördelas mellan servicepersonalen och andra team som arbetar hårt för att kryssningen ska vara en fantastisk upplevelse, och baseras på industristandard.

Wi-fi hos Princess Cruises

Princess Cruises erbjuder 3 olika internetpaket genom tjänsten PrincessConnect så att du kan få tillgång till trådlöst Wi-fi ombord på fartygen. Det finns även 24 timmars internetcafé ombord. Det rekommenderas att köpa Wi-fi innan din kryssning då det ofta är som förmånligast. Priserna och innehållet kan komma att ändras och variera beroende på destination och fartyg. PrincessConnect innehåller följande paket:

 • Social: Ger tillgång till populära appar och chattsidor. 14,99 USD per dag.
 • Surf: Tillgång till hela internet (ej Skype och streaming). 24,99 USD dag.
 • Premium: Tillgång till hela internet plus streaming och Skype. 29,99 USD dag.

PrincessConnect finns idagsläget på fartygen Diamond Princess, Pacific Princess, Grand Princess, Coral Princess, Sun Princess, Sea Princess, Majestic Princess, Emerald Princess.

Princess Cruises har även en High-speed internettjänst som heter Medallion Net ombord på andra utvalda fartyg, och tjänsten förväntas vara tillgängligt på en stor del av flottan i framtiden. Priset är från 9,99 USD per dag. För övriga fartyg betalar du per minut/för internetanvändning.

Betalning ombord

Ombord hos Princess Cruises gäller ett kontantlöst system för betalning. Vid ombordstigningen kommer du få en personlig OceanMedallion, som tidigare kallades Cruise Card. Din Medallion kopplas till ett godkänt betalkort och det är också här som dina köp under kryssningen samlas. Den gäller även som personligt ID och som nyckel till din hytt. I slutet på kryssningen får du en sluträkning över dina köp. När du kopplar ett betalkort till din Medallion så kan det reserveras ett belopp på ditt kort för att säkerställa giltighet. Reservationen hävs när sluträkningen är betald.

Utcheckning och transfer

Du kommer att få instruktioner innan sista dagen för hur avstigningen fungerar på fartyget. Du kan vanligtvis välja att få hjälp av personalen med bagage, och kan då ombes att lämna bagage med bagagelappar utanför hytten den sista kvällen. Då är det bra att ha en mindre övernattningsväska redo med toalettartiklar, identifikation och extra kläder. Om du själv har bokat hotell eller flyg så är du ansvarig för transfer dit. Du brukar även kunna lägga till transfer till och från flygplatsen i din bokning för en extra avgift. Var noga med att ha gott om tid för att ta dig till flyget.

Utflykter på destinationer

Under din kryssning kan du välja att boka utflykter genom Princess Cruises, så kallade Shore Excursions. Utflykterna utformas av experter och kan vara aktiviteter inom exempelvis kultur, mat, äventyr och guidade vandringar. Det finns även utflykter som passar bäst för barnfamiljer. Du kan välja att planera utflykt själv men det finns många fördelar med att boka med rederiet. Då kan du verkligen slappna av och välja bland av en mängd utflykter där transfer, komfort och allting är tillgodosett. Du kan förboka utflykterna online senast 2 veckor innan avgång, därefter kan platserna ta slut.

Avbokningspolicy för utflykter

Du kan boka utflykter genom ditt online bokningskonto som tidigast ca 180 dagar innan avgång. För att få pengarna tillbaka vid en avbokning så behöver du avboka en utflykt senast 5 dagar innan kryssningen ska avgå. Om du avbokar efter utsatt tidsgräns så kan du få betala en avbokningsavgift. Notera att avbokningspolicyn kan skifta mellan utflykter, så läs noga i utflyktsbeskrivningen vad som gäller. För utflykter som involverar hotell, flyg, privatfordon och liknande går inte att avboka om det är 30 dagar eller mindre tills avgång. I din hytt ska det finnas en Shore Excursion Order Form med mer information om vad som gäller för avbokningar i varje hamn ni besöker.

Vad finns i hytten hos Princess Cruises?

Det finns olika nivåer av boenden (Staterooms och Suites) ombord på fartygen, och det ingår mer faciliteter ju högre nivå du bokar. Oavsett vilket kategori du bokar så ingår det som minst eget boende med bad och dusch, säng med bomullslakan, säkerhetsskåp, hårfön, TV, kyl och toalettartiklar som schampo, balsam och lotion. Det är bra att ha med sig en adapter då det finns amerikanska 110 volts-eluttag på alla fartyg, och europeiskt standarduttag enbart på vissa fartyg.

Packa inför kryssning med Princess Cruises

Vad du bör packa inför en kryssning varierar beroende på destination. Ett tips är att ha med ett par olika badkläder så att du alltid kan ta på dig ett torrt par. Ha med bekväma promenadskor för utflykterna, och en hatt för att skydda mot solen om ni åker till exempelvis Karibien. Ha med varma jackor och liknande om ni exempelvis besöker norra Europa. Om du är intresserade av lite mer krävande äventyrsaktiviteter på destinationerna så kan det vara bra att ha med ordentliga skor och friluftskläder. Det kan också vara både kul och passande att ha med lite finare kläder för en uppklädd middag, se nedan.

Klädkod hos Princess Cruises

Ombord på en kryssning hos Princess Cruises råder viss klädkod och riktlinjer. Badkläder, shorts och trasiga jeans är inte tillåtna i någon restaurang på kvällen, annars rekommenderas en avslappnad friluftsklädsel. Under middagen kan rekommenderas att du klär dig i enlighet med att gå ut och äta på en finare restaurang. På kryssningar som varar längre än ett par dagar hålls även formella kvällar där klädkoden är gala-eller cocktailklänning för kvinnor och kostym eller smoking för män. Det kan även hållas ”Smart casual”-kvällar med en mer avslappnad klädkod än Formal. Klädkoderna hålls i särskilda restauranger så du kan alltid välja att inte delta.

Packa i handväskan

Glöm inte att ha ditt pass, andra viktiga resedokument och mediciner i din handväska när du går ombord. Du kan få vänta en stund tills incheckat bagage kommer till hytten och du kommer behöva identifiera dig innan dess. Det kan även vara bra att ha badkläder tillgängligt så att du kan börja njuta av din semester direkt!

Vad är Princess Cays?

Princess Cays är en stor turistresort på en ö i Bahamas som ägs av Princess Cruises (som ägs av Carnival). Princess Cruises stannar vanligtvis på Princess Cays under kryssningar i Kariben. På Princess Cays finns härliga paradisstränder och en mängd aktiviteter som sporter, snorkling, kayak, medmera. Det finns pool och lekplatser för de minsta barnen. Du kan också välja att hyra en egen bungalow på stranden eller besöka någon av de många barerna som serverar fruktiga drinkar. Om du har köpt dryckespaket så gäller de också på Princess Cays. Under besöket i Princess Cays ingår även en del mat och dryck iland. Utflykter och aktiviteter på Princess Cays går att förboka online innan din kryssning. Du behöver dock inte boka något för att få lov att gå iland på resorten.

Kryssningsterminaler och parkering

Vid de flesta kryssningsterminaler finns parkering och faciliteter, och du brukar kunna förboka parkering online. Om du kör till terminalen så är det bra att anlända i extra god tid.

Specialkost ombord

Om du har önskemål kring kost och matallergier så är det bra om du kontaktar rederiet med dina preferenser. En förfrågan om specialkost måste nå rederiet minst 35 dagar innan avgångsdatum för kryssningar till Karibien, Mexiko, Hawaii, Kanada/New England, Alaska och Panamakanalen. För övriga destinationer gäller 65 dagar.

Sjukvård ombord

Det finns legitimerade läkare och sjuksköterskor ombord på alla Princess Cruises fartyg tillsammans med medicinska faciliteter och utrustning som möter maritima riktlinjer inom sjukvårdssektionen. Läkarna har även dygnet-runt support från sjukvårdspersonal på land för vidare assistans om situationen kräver. Sjukvård finns tillgängligt dygnet runt. Avgifter för sjukvård tar du med ditt försäkringsbolag vid hemkomst.

Förbjudet att ha med ombord

Det finns saker som du inte får ha med dig ombord på fartyget. Detta gäller exempelvis:

 • Vapen och replicas
 • Skarpa objekt som knivar och saxar
 • Olagliga droger
 • Saker kopplade till kampsport och självförsvar
 • Saker som kan generera värme och eld som ångstrykjärn, stearinljus, kokplatta eller kaffekokare.
 • Brandfarliga vätskor och fyrverkerier
 • Amatörradio och andra sändningsenheter
 • Farliga kemikalier
 • Alkohol

Rökning hos Princess Cruises

Det finns tydligt skyltade utrymmen ombord där rökning är tillåten. Detta gäller exempelvis utrymmen på däck, cigarrlounger och en avskärmad del av nattklubben och vid utvalda maskiner i kasinot. Alla andra allmänna utrymmen samt restauranger är rökfria, och det är helt förbjudet att röka i hytten eller på balkonger.

;