Carnival Cruise Lines: Bra att veta

Här kommer tips och info som är bra att veta inför din kryssning med Carnival. Ha en trevlig resa och välkommen ombord! 

Att göra innan din kryssning med Carnival:

 • Obligatorisk incheckning för alla resenärer online
 • Logga in och boka utflykter, Wi-fi, restaurangreservationer, paket m.m.
 • Se till så att alla väskor har utskrivna bagagelappar
 • Samla dina resedokument

Resedokument och pass

Det är upp till resenären att se till så att du har rätt identifikation och resedokument för kryssningen och destinationen. Se till så att du har gott om tid att förnya ditt pass om det behövs. Carnival rekommenderar att gäster inte reser med ett pass som går ut inom 6 månader. Vissa länder kräver ett inträdesvisum och vaccinationscertifikat. Om du ska kryssa från USA behöver du som europeisk medborgare även en godkänd ESTA för att kunna resa dit. Det rekommenderas att du kontaktar ambassaden eller visaservice för att ta reda på vad som gäller för din kryssning.

Incheckning och ombordstigning

Alla gäster måste checka in online innan din kryssning med Carnival. Du kan checka in som tidigast 90 dagar innan kryssningens avgångsdatum. Vid incheckning skapar du ett konto och fyller i passageraruppgifter och bokningsnummer. Därefter får du resedokument och bagagelappar att skriva ut. När du har checkat in kan du också köpa till olika paket, som dryckespaket och Wi-fi, och boka utflykter. Du behöver vanligtvis ha checkat in alla passagerare några dagar innan avgång. Du får även välja önskad ankomsttid till terminalen. Om du anländer minst två timmar innan avgång så får du hjälp att transportera bagaget ombord.

Alla gäster måste vara ombord senast 60 minuter innan avgångstid, annars nekas ombordstigning. Läs noga på dina dokument vilka tider som gäller.

Vad ingår hos Carnival Cruises?

Det ingår en hel del i din kryssning hos Carnival Cruises. Privat boende med säng från Carnival Comfort Bed Collection, eget badrum och tillhörande rumsfaciliteter ingår alltid i din bokning. Det ingår varierad och påkostad kvällsunderhållning, tillgång till gym, vattenland och pool, och ett stort utbud av kurser och aktiviteter ombord. I alla kryssningar ingår mat och dryck för hela dagen utan extra kostnad (frukost, brunch, lunch, fika, middag, snacks) med bland annat 24 timmars tillgång till glass och Frozen Yoghurt. Drycker som ingår i priset är alkoholfria drycker som vatten i glas, kaffe, te, varm choklad, iste och saft.

För barnfamiljer ingår Carnivals ungdomsprogram Camp Ocean för barn i åldersgrupperna 2 – 17 år, där varje åldersgrupp kan delta i ledarledda aktiviteter i roliga miljöer.

Saker som inte ingår i Carnivals kryssning är exempelvis:

 • Alkohol och läsk
 • Utflykter
 • Dricks
 • Wi-fi
 • Vissa kurser och aktiviteter ombord
 • Spabehandlingar
 • Mat i specialrestauranger

Dryckespaket hos Carnival Cruises

Hos Carnival kan du köpa till CHEERS! som är ett All Inclusive-dryckespaket. Genom CHEERS! får du tillgång till ett stort utbud av alkoholhaltiga och alkoholfria drycker för en fast dagsavgift. Du måste ha fyllt 21 för att få köpa paketet. Det är alltid förmånligast att köpa dryckespaketet online innan din kryssning, då CHEERS kostar 51,95 USD per gäst per dag (plus 18% serviceavgift) om du köper i förväg. Ombord kostar paketet 56.95 USD.

CHEERS! All Inclusive dryckespaket inkluderar:

 • Alla spritsorter inkluderat cocktails, whiskey samt öl, vin och champagne i glas upp till en fast kostnad
 • Läsk
 • Alkoholfria drinkar
 • Juice och smoothies
 • Specialkaffe och te
 • Energidrycker
 • Vatten på flaska i restauranger
 • 25% rabatt på spritsorter över den fasta prisgränsen
 • 25% rabatt på vin- och champagneflaskor

Bottomless Bubbles Soda Package

Du kan också köpa det alkoholfria paketet Bottomless Bubbles för obegränsat med läskedrycker och juice. Det kostar 8,50 USD för vuxna per dag och 5,95 USD för barn plus 18% serviceavgift. Noter att paketen, priser och innehåll kan komma att ändras.

Dricks hos Carnival Cruises

Dricks till personal ingår inte när du bokar din kryssning med Carnival. Det är vanligt att rederier adderar en fast serviceavgift per gäst och dag som automatiskt läggs till din slutgiltiga räkning. Hos Carnival är den dagliga avgiften 13,99 dollar per person som bokat Stateroom, 15,99 dollar om du har bokat en svit. Dricksen fördelas mellan servicepersonalen och andra team som arbetar hårt för att kryssningen ska vara en fantastisk upplevelse, och baseras på industristandard. Du kan antingen förbetala dricksen innan din kryssning eller genom ditt Sail & Signkonto där avgiften kommer läggas upp när kryssningen närmar sig sitt slut. Avgiften gäller alla passagerare förutom barn under 2 år.

Wi-fi hos Carnival

Ombord på Carnivals fartyg finns Wi-fi på internetcaféer och genomgående på fartygen. Du behöver köpa till Wi-fi i din bokning för att få tillgång till internet. Det finns olika Wi-fipaket att välja mellan beroende på ditt behov under resan. Det rekommenderas att köpa Wi-fi online i samband med din incheckning innan din kryssning, då det är som förmånligast. Priserna nedan är om du bokar innan din kryssning och blir dyrare att köpa ombord. Notera att paketen och dess priser kan komma att ändras. I dagsläget kan du kan välja mellan:

 • Social Package. Ger dig tillgång till de mest populära sociala hemsidorna och apparna som Facebook, Messenger, Whatsapp och Instagram. Social Package kostar 6.80 USD per gäst och dag.
 • Value Package. Ger dig tillgång till sociala hemsidor och appar samt mejl, Skype, vädersidor, nyheter, medmera. Value kostar 10.20 USD per gäst och dag.
 • Premium Package. Inkluderar allt i Value och Social med snabbast möjliga internet, 3 gånger så snabbt som i de andra paketen. Premium kostar 14.45 USD per gäst och dag.

Utcheckning och transfer

Du kommer att få instruktioner innan sista dagen för hur avstigningen fungerar på fartyget. Du kan välja att få hjälp av personalen med bagage, och kommer då ombes att lämna bagage med nya bagagelappar utanför hytten den sista kvällen. Då är det bra att ha en mindre övernattningsväska redo med toalettartiklar, identifikation, ditt Sail & Sign-kort och extra kläder. Dagen efter hämtar du ditt bagage i rätt zon i ankomsthallen. Om du själv har bokat hotell eller flyg så är du ansvarig för transfer dit. Du brukar även kunna lägga till transfer till och från flygplatsen i din bokning för en extra avgift. Var noga med att ha gott om tid för att ta dig från kryssningsterminalen till flyget.

Betalning ombord hos Carnival Cruises

Ombord på Carnivals fartyg gäller ett kontantlöst system för betalning som heter Sail & Sign. Sail & Sign kopplas till ett betalkort och därefter kan du betala genom ett eget kryssningskonto. Sail & Sign måste användas för alla köp ombord. Kontanter accepteras inte. Gäster kan aktivera sitt personliga Sail & Sign-konto i samband med online incheckning eller vid ombordstigning.

Utflykter på destinationer

Under din kryssning kan du välja att boka utflykter genom Carnival, så kallade Shore Excursions. Utflykterna utformas av experter och kan vara aktiviteter inom exempelvis kultur, mat, äventyr och guidade vandringar. Det finns även utflykter som passar bäst för barnfamiljer. Du kan välja att planera utflykt själv men det finns många fördelar med att boka med rederiet. Då kan du slappna av och välja bland av en mängd utflykter där transfer, komfort och allting är tillgodosett. Om din utflyktsgrupp skulle bli försenad så väntar fartyget i hamnen tills alla är ombord, vilket inte sker om ni åker på en egen utflykt. Du kan förboka utflykterna online senast dagen innan avgång, därefter kan platserna ta slut.

Avbokningspolicy för utflykter

Du kan vanligtvis avboka utflykter online upp till 24 timmar innan avgångstid. Om du avbokar online inom tidsfönstret så gäller full återbetalning till betalkortet som användes vid bokning. För avbokningar ombord på fartyget gäller en avbokningsavgift på 25 %. En återbetalning, minus eventuella avbokningsavgifter, kommer att återbetalas till ditt Sail & Sign kryssningskonto. Notera att avbokningspolicyn kan skifta mellan utflykter, så läs noga i utflyktsbeskrivningen vad som gäller. För utflykter som involverar flyg, tåg, event och hotell kan egna avbokningsregler gälla.

Princess Cays och Half Moon Cays

Carnival har två privata öar i Bahamas: Princess Cays och Half Moon Cay. Princess Cays är egentligen en strandresort på ön Eleuthera, medan Half Moon Cay är en helt egen ö. Båda är exklusivt reserverade för kryssningsgäster och finns ofta med på rutter i Karibien och Bahamas. På öarna finns mycket att göra med både avslappning, riktiga paradisstränder, utflykter och vattensporter. Det är populärt att hyra en egen Cabana på stranden, snorkla eller paddla kayak. Du kan hyra utrustning och boka utflykter genom rederiet. Du behöver dock inte boka något för att få lov att gå iland på öarna. Under besöket ingår mat och dryck på båda öar. Det obegränsade dryckespaketet gäller dock inte.

Vad finns i hytten hos Carnival?

Det finns olika nivåer av boenden (Staterooms och Suites) ombord på fartygen, och det ingår mer faciliteter ju högre nivå du bokar. Oavsett vilket kategori du bokar så ingår det eget boende med bad och dusch, TV, säng ur the Carnival Comfort Bed Collection, handdukar, och toalettartiklar som schampo och lotion. Hårfön ingår i hytten på de flesta fartyg. Det finns säkerhetsskåp i samtliga Staterooms och sviter, samt klimatkontroll så att du kan justera efter önskad temperatur. Eluttag finns i alla rum med amerikanska 110 volts-uttag och 220 volts standard-europeiskt uttag.

Packa inför kryssning med Carnival Cruises

För kryssningar på 3–5 dagar rekommenderas en väska per person. För kryssningar som är 6 dagar eller längre gäller en gräns på 2 väskor per gäst. Vad du bör packa inför en kryssning varierar beroende på destination. Ett tips är att ha med ett par olika badkläder så att du alltid kan ta på dig ett torrt par. Ha med bekväma promenadskor för utflykterna, och en hatt för att skydda mot solen om ni åker till exempelvis Karibien. Ha med varma jackor och liknande om ni besöker kyligare destinationer som norra Europa. Om du är intresserad av krävande äventyrsaktiviteter på destinationerna så kan det vara bra att ha med ordentliga skor och friluftskläder. Det kan också vara både kul och passande att ha med lite finare kläder för en uppklädd middag, se nedan.

Klädkod hos Carnival Cruises

Ombord på en kryssning med Carnival råder viss klädkod och riktlinjer. Under dagen rekommenderas en avslappnad stil med exempelvis shorts, t-shirt, blus, khakis, jeans, klänning och bekväma skor. Under kvällen gäller klädkoder i olika restauranger. Den mest avslappnade, ”Cruise Casual”, är samma som under dagtid men kläder som trasiga jeans, t-shirts, basebollkepsar och flip-flops är inte tillåtna i restaurangerna. Under kryssningen hålls även en eller två formella kvällar beroende på kryssningens varaktighet. Då gäller klädkoden ”Cruise Elegant” med exempelvis finbyxor, kostym och slips för män och cocktailklänning, elegant blus och kjol eller galaklänning för kvinnor.

Packa i handväskan

Glöm inte att ha ditt pass, andra viktiga resedokument och mediciner i din handväska när du går ombord. Du kan få vänta en stund tills incheckat bagage kommer till hytten och du kommer behöva identifiera dig innan dess. Det kan även vara bra att ha badkläder tillgängligt så att du kan börja njuta av din semester direkt!

Kryssningsterminaler och parkering

Vid de flesta kryssningsterminaler finns parkering och faciliteter, och du brukar kunna förboka parkering online. Om du kör till terminalen så är det bra att anlända i extra god tid.

Specialkost ombord

Carnival kan tillmötesgå önskemål om vegetarisk mat, fettsnål eller lågkolhydratskost samt glutenfritt. Det är rekommenderat att informera personalen tidigt om dina behov och allergier så att de kan assistera dig i att hitta rätt val. Det finns glutenfritt bröd, pasta, öl och pizzadeg vid förfrågan. Speciella diet- och matförfrågningar kan endast tillgodoses i huvudmatsalarna.

Sjukvård ombord

Det finns legitimerad sjukvårdspersonal ombord på alla Carnivals fartyg tillsammans med medicinska faciliteter och utrustning som möter maritima riktlinjer inom sjukvårdssektionen. Avgifter för sjukvård debiteras via ditt Sail & Sign-konto, och du får ett kvitto som du tar med till ditt försäkringsbolag vid hemkomst. Hos fartygens Medical Center kan du vanligtvis köpa enklare mediciner som åksjuketabletter eller mot förkylning.

Förbjudet att ha med ombord

Det finns saker som du inte får ha med dig ombord på fartyget. Detta gäller exempelvis vapen, alkohol, brandfarliga vätskor, kemikalier, olagliga droger och andra farliga objekt. Saker som kan generera värme och eld som ångstrykjärn och stearinljus är förbjudet. Hårfön, plattång och locktång är tillåtet så länge de inte lämnas utan tillsyn.

Rökning hos Carnival

Rökning är begränsat till markerade utrymmen ute på däck, i kasinot och nattklubben. Det är förbjudet att röka inne i Staterooms och sviter, samt på tillhörande balkonger. Detta gäller även cigarrer, vaporizer och E-cigaretter.

Andra fartyg