Just nu har vi mycket bra priser med Norwegian Cruise Line, Carnival och Princess!
Kryssning till en vit strand på Kuba

Kryssningar till Kuba

Under många år har icke-amerikaner kunnat åka på kryssning till Kuba, men eftersom amerikaner inte har varit välkomna så har utbudet av kryssningar varit skralt. Allt ändrades under 2016 när länderna kom överens om att amerikanska kryssningsturister kan få ett så kallat ”people-to-people”-visum, vilket innebär att de förbinds att medverka i specifika kulturella och utbildande aktiviteter iland. Kryssningarna till Kuba är nu hetare än någonsin och alltfler rutter och rederier erbjuds.

Område

Kuba är Karibiens största ö. Ett stopp på Kuba är olikt alla andra resmål som återfinns i Karibien. Här har tiden stått stilla sen 1950-talet och amerikanska varumärken och snabbmatskedjor lyser med sin frånvaro.

Rutter

Flera rederier erbjuder rutter som inkluderar ett stopp på Kuba under sin kryssning i Karibien. Sannolikt är då att detta stopp görs i huvudstaden Havanna. Några kryssningar erbjuder här ett övernattningsstopp så att resenärerna har möjlighet att utforska Havanna på djupet. Ett annat alternativ på kryssningsrutt är att göra flera stopp på Kuba för att få en djupare upplevelse. Dessa kryssningar brukar förutom Havanna även stanna i Santiago de Cuba, Cienfuegos, Cayo Largo eller Punta Francis. För en fullständig Kubaupplevelse rekommenderas dock en kryssning som seglar runt hela Kuba och besöker då även den turistglesa östkusten.

Säsong

Kryssningar till Kuba erbjuds nu året runt men högsäsongen ligger precis som övriga Karibien mellan december och mars när det inte är lika hög luftfuktighet. Kuba ligger också i orkanernas bana som kan rulla in mellan juni och november varje år vilket kan påverka kryssningsavgångarna.

Rederier

Det första rederiet att erbjuda en ”Kuba runt”-kryssning var det något mer okända kryssningsrederiet Celestyal Cruises som startade upp denna rutt 2013. Under maj 2016 öppnade Carnival Cruises-ägda Fathom Cruises upp en rutt från Miami till Kuba och strax därefter följde de stora rederierna såsom Royal Caribbean, MSC Cruises, Norweigan, Carnival Cruises samt ett gäng nischade rederier. Därtill erbjuder europabaserade MSC Cruises kryssningar till Kuba för icke-amerikanska resenärer som slipper förhålla sig till de speciella visumreglerna.

;