Allt inför resan

I den här delen kan du läsa om allt möjligt som är bra att tänka på inför en kryssning, hur allt fungerar på en kryssning, hur du bokar en komplett resa och mycket mera. Flera artiklar som är extra bra för dig som aldrig varit på en kryssning men även en hel del nyttiga tips och information även för dig som gjort en kryssning tidigare.

Tips inför bokning av en kryssning

Utbudet av kryssningar i världen är stort, därför kan ett bra första steg vara att välja ut vilket eller vilka resmål som är aktuella. Vi rekommenderar även att fundera över vilka rederi som kan passa er bra och att välja rätt fartyg. Efter det är det bara sätta igång och söka kryssningar, hitta en härlig rutt, till rätt pris. Sökmotorn på Kryssningar.se är just nu under uppbyggnad och vi kommer att lansera en av Sveriges absolut bästa kryssningssök med det största utbudet under hösten 2017. Under tiden rekommenderar vi Cruises.com för att hitta den rutt som passar er bäst, sedan kan ni kontakta vår samarbetspartner Tur & Retur för bokning av kryssningar.

Bokning av flyg, hotell och hyrbil

Efter att kryssningen är bokad är det flyg, hotell och eventuellt en hyrbil som också ska bokas. För längre resor, som till exempel till Florida där Karibienkryssningar utgår ifrån, rekommenderar vi att anlända senast en dag innan kryssningen. För kryssningar i Europa är avgångarna ofta så pass täta att det inte ska vara något problem att lämna tidigt på morgonen samma dag, däremot kan det vara skönt att anlända en eller någon dag tidigare innan kryssningen börjar.

Bra att veta inför kryssningen

Vi går även igenom lite vad som kan vara bra att ha koll på inför kryssningen såsom passregler, visum, vaccination, incheckning på kryssningen, pengar och betalning ombord med mera.

Hur allt fungerar på kryssningen

Efter att alla passagerare har stigit ombord på kryssningsfartyget börjar resan ut till havs och en obligatorisk nödsituationsövning. När denna är genomförd är det ofta tid för första middagen på kryssningen. Detta är bara början på en kryssning någonstans i världen. Se våra länkar och läs mer, förbered dig på hur en kryssning funkar!

Ett par på en balkong, på en kryssning i Medelhavet